22:14, 22 Noiembrie 2017
, PRO TV

Au abuzat de platforma ONU ca sa scape de eticheta „partid pro-rus”?


Chisinaul a cerut amanarea examinarii de catre ONU a subiectului privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, scrie dw.com.


 

Asta deşi, la sfârşitul lunii august, tot Chişinăul cerea ONU includerea chestiunii privind retragerea trupelor ruseşti din stânga Nistrului pe agenda sesiunii de toamnă a Adunării Generale a forului. Mai mult, la 22 septembrie, Pavel Filip a ţinut un discurs în timpul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, cerând ca subiectul legat de prezenţa militară rusă în Republica Moldova să fie inclus pe agenda Adunării Generale a ONU. Subiectul nu a fost inclus, ci a fost amânat pentru altă dată, scrie dw.com.

Şi dacă în luna august autorităţile au avut grijă ca solicitarea adresată ONU să fie bine mediatizată în Moldova, la fel ca şi discursul din septembrie la ONU al lui Pavel Filip, în cazul cererii de a amâna examinarea de către ONU a cazului, jurnaliştii au aflat de la surse la o lună de la producerea evenimentului. Ziariştii au publicat solicitarea de amânare, semnată de reprezentantul permanent al Republicii Moldova la Naţiunile Unite, Victor Moraru, iar premierul Pavel Filip i-a certat pe jurnalişti că „manipulează grosolan” în legătură cu acest subiect.

 

CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE DW.COM

Alte ştiri despre: