12:16, 2 Aprilie 2014
, PRO TV

ATENTIE. 28 aprilie - prima zi in care moldovenii vor circula fara vize in UE. Macovei: "Vor primi si permise de munca"


Regulamentul privind eliminarea vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova va fi semnat pe 3 aprilie de catre presedintele Parlamentului European si cel al Consiliului UE, urmand ca acesta sa fie publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene pe 8 aprilie. Conform procedurii, decizia intra in vigoare la 20 de zile de la data publicarii. In acest mod, europarlamentarul Monica Macovei constata ca 28 aprilie este prima zi in care cetatenii Republicii Moldova vor circula fara vize in Uniunea Europeana.


 

„Aceasta decizie este un vis implinit pentru Republica Moldova, care le ofera astfel cetatenilor ei dreptul la calatorii fara vize in state membre UE”, mentioneaza Monica Macovei, intr-o declaratie remisa presei, citata de IPN.

 

Eurodeputatul subliniaza ca, odata cu liberalizarea regimului de vize, cei care calatoresc in statele UE vor putea primi si permise de munca, daca isi gasesc un loc de munca. De asemenea, rudele celor care muncesc in state UE ii vor putea vizita fara restrictia vizelor.

Fara viza cetatenii Repulicii Moldova vor putea calatori in 26 de state ale UE,  deocamdata nu si in Marea Britanie.

Alte ştiri despre: ue, moldova,