19:07, 1 Martie 2018
, PRO TV

Anume din cauza raportului Consiliului UE, in care acestia se arata ingrijorati de mersul reformelor in tara noastra, liberalii-democratii au cerut audierea ministrului de externe - VIDEO


Anume din cauza raportului Consiliului Uniunii Europene, de la inceputul saptamanii, in care acestia se arata ingrijorati de mersul reformelor in tara noastra, liberalii-democratii au cerut astazi audierea ministrului de externe. Opozitia spune ca documentul este unul critic, iar Tudor Ulianovschi ar trebui sa vina in plen cu explicatii. Initiativa a esuat din lipsa de voturi.


 

Vadim PISTRINCIUC, DEPUTAT PLDM: “Aceste concluzii evidenteaza probleme grave de democratie, lupta cu coruptia si e foarte critic si coinsideram ca e crucial ca sa fie dezbatut nu doar in public ca sa dezbatem toate punctele critice.”

 

 Vlad BATRINCEA, DEPUTAT PSRM: “Aceste concluzii trebuie sa fie lectura de masa pt toata guvernarea. “

 

 Mihai GHIMPU, DEPUTAT PL: “Guvernul ne pune macaroane ft serioase. “

 

 Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: “Am vrut sa spun ceva de macaroane, dar m-am razgandit.”

 

 Initiativa nu a cumulat voturile necesare pentru ca Ulianovschi sa vina la raport in Parlament.

 

Sergiu SIRBU, DEPUTAT PD: “Suntem pe drumul cel bun, in comparatie cu raportul din 2016, care a fost mult mai critic.”

 

Vadim PISTRINCIUC, DEPUTAT PLDM: “Guvernarea se comporta acum gresit, spunand pe la toate televiziunile ca totul este bine si frumos.”

 

 Grigore NOVAC, DEPUTAT PSRM: “In realitate opinia partenerilor europeni este mult mai dura, dar concluziile de acum sunt facute asa pentru a incuraja putin, a da, cel putin, o speranta alegatorului din Moldova.”

 

 Vladimir VORONIN, DEPUTAT PCRM: “Europenii inca nu cunosc in detalii, nu cunosc profund situatia adevarata din tara noastra.”

 

 In documentul publicat pe pagina oficiala a Consiliului Uniunii Europene se arata ca Bruxellul saluta reformele pe care le-a facut tara noastra si este dispus sa sustina in continuare Republica Moldova, doar daca guvernarea va efectua reforme urgente in lupta cu coruptia, libertatea presei si investigarea furtului miliardului. Astazi si liberalii au venit cu o initiativa, de a fi creata o comisie, care sa analizeze implimentarea Acordului de Asociere. Propunerea insa a fost respinsa.

Alte ştiri despre: