17:11, 1 August 2018
, PRO TV

Andrian Candu spune ca partenerii externi s-ar fi grabit sa dea reactii neintemeiate dupa adoptarea legii amnistiei fiscale. Presedintele Parlamentului sustine ca toti oficialii care critica aceasta initiativa nu s-ar fi informat - VIDEO


Andrian Candu spune ca partenerii externi s-ar fi grabit sa dea reactii neintemeiate dupa adoptarea legii amnistiei fiscale. Presedintele Parlamentului sustine ca toti oficialii care critica aceasta initiativa nu s-ar fi informat suficient. El insista ca modificarile nu au de ce sa trezeasca dubii.


 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: “Noi nici nu am semnat legea, ea nu e semnata de mine si trimisa la promulgare. Foarte putini au reusit sa o citeasca, dar au venit cu reactii. Ceea ce inseamna ca exista o neintelegere.”

 

 Asa le raspunde presedintele Parlamentului oficialilor de la Ambasada SUA, delegatia UE sau FMI, care au reactionat dur la legea amnistiei fiscale votata saptamana trecuta in plen doar de coalitia de la guvernare.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: “Exista toate mecanismele de preventie de spalare de bani si de lupta impotriva finantarii terorismului. Foarte mutle state au facut declararea voluntara. Este un mecainsm pentru a aduce tot ce inseamna economia tenebra in cea reala.”

 

 Noua lege permite declararea benevola a banilor contra unei taxe de 3 procente din suma acestora. Opozitia crede ca astfel s-ar permite spalarea banilor si legalizarea miliardului furat, chiar daca guvernarea spune ca din aceasta schema sunt scosi deputatii, premierii, ministrii, judecatorii, procurorii sau conducatorii de banci care au ocupat aceste functii din 2009 incoace.

Alte ştiri despre: