17:51, 4 Octombrie 2018
, PRO TV

Andrian Candu s-a apucat sa faca ordine in Parlament. La final de mandat, presedintele legislativului a decis sa schimbe regulile de votare in plen, pentru a-i disciplina pe deputati - VIDEO


Andrian Candu s-a apucat sa faca ordine in Parlament. La final de mandat, presedintele legislativului a decis sa schimbe regulile de votare in plen, pentru a-i disciplina pe deputati. Ideea i-a venit cand s-a pomenit cu sala goala, pentru ca demnitarii, in loc sa stea la sedinta, se plimbau pe hol sau pe la cantina.


 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: “In sala au ramas 34 de deputati.Dvs aveti dreptuls a prelungiti sedinta?”

 

 Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Va rugam frumos secretariatul sa inchideti cantina si pe toti deputatii sa ii trimiteti inapoi la lucru. Da domnule presedinte Voronin, asta nu inseamna ca plecati din sala plenului. Ramaneti cu noi.”

 

 Cum la doua ore dupa inceperea sedintei, in sala legislativului deja batea vantul, iar Candu a decis sa ia o pauza pentru a-i aduna pe deputati la locul lor de munca. Nu a reusit mare lucru, in conditiie in care mai devreme fractiunea socialistilor parasise sala in semn de protest.

 

Cei din PSRM s-au aratat nemultumiti ca audierile pe marginea subiectului furtului miliardului au fost amanate. Sedinta a fost reluata mai tarziu, iar regulile de vot au fost schimbate.

 

Astfel, votarea proiectelor de lege se va face imediat dupa dezbaterea fiecarui document in parte, fara sa fie stabilita o ora anume pentru aceasta procedura. Masura a fost luata pentru a disciplina deputatii, se mentioneaza intr-un comunicat al legislativului.

 

Astazi, practic, toate initiativele opozitiei de a chema in plen la audieri mai multi angajati ai statului au fost respinse de majoritatea parlamentara. Majoritatea este formata de coalitia de la guvernare, constituita din PD si Grupul Parlamentar Popular European. 

Alte ştiri despre: