22:19, 14 Decembrie 2017
, PRO TV

Andrian Candu, despre raportul Kroll 2: "Nimeni nu poate sa extraga sau sa redacteze intr-un raport care este dat de o Comisie Internationala"


"Nimeni nu poate sa extraga sau sa redacteze intr-un raport care este dat de o Comisie Internationala". Asta a declarat Presedintele Parlamentului, Andrian Candu, la emisiunea InPROfunzime, despre raportul Kroll 2, care, potrivit BNM, nu ar putea fi publicat integral.


 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Nimeni nu poate sa extraga sau sa redacteze intr-un raport care este dat de o Comisie Internationala. Acum sunt discutii intre BNM si Kroll sa gaseasca solutia, inca nu exista o decizie cand, cum se va publica acest raport.

 

Lasam Kroll-ul sa vina cu decizia respectiva, eu data trecuta avand raportul l-am facut public, daca si data aceasta voi avea acces voi decide ce sa fac, dar cred ca tot il voi face public.  Eu sunt cel care am facut public raportul Kroll, chiar nu avem ceva de ascuns. Exista o relatie contractuala intre BNM si Kroll care investigheaza si care a zis ca trebuie sa avem rabdare.

 

Aproape 900 de milioane au fost recuperate din lichidarea bancilor din primul an. Sor are prima pedeapsa. Eu nu stiu de ce se tergiverseaza. Ca-i Sor ca-i Filat, nu conteaza cine, dar cei care stau in spatele acestui furt sa raspunda pentru ceea ce au facut."

 

Intr-un comunicat de presa, Banca Nationala anunta ca va publica sinteza investigatiei Kroll imediat ce o va primi. BNM a discutat cu expertii straini despre posibilitatea de a face publice doar unele informatii din raport.

Alte ştiri despre: