13:23, 27 Iunie 2018
, PRO TV

Andrei Natase si Maia Sandu anunta ca vor organiza proteste in fiecare saptamana. Acestia cer sa fie deschise dosare penale judecatorilor care au declarat nul scrutinul - VIDEO


Andrei Natase si Maia Sandu anunta ca vor organiza proteste in fiecare saptamana. Acestia cer ca alegerile de la Chisinau sa fie validate, sa fie deschise dosare penale judecatorilor care au declarat nul scrutinul, iar sistemul mixt de vot sa fie anulat. Liderii PAS si PPDA au creat astazi Miscarea de Rezistenta Nationala.


 

Maia SANDU, LIDER PAS: Anuntam crearea unui Miscari de Rezistenta Nationala a cetatenilor. Indemnam toti cetatenii corecti si onesti sa se alature. Trebuie sa ne implicam intr-o lupta dura care va urma.”

 

 Andrei Nastase si Maia Sandu sustin ca celule de rezistenta vor fi create in mai multe localitati.  Totodata, lideri PAS si PPDA au anuntat ca vor organiza proteste in fiecare duminica. Au formulat si cateva revendicari fata de autoritati.

 

Maia SANDU, LIDER PAS: Validarea alegerilor locale noi, anularea sistemului mixt de vot si deschiderea dosarelor penale celor sapte judecatori care au invalidat alegerilor locale noi din municipiul Chisinau.”

 

 Poimaine, acestia vor manifesta in fata Comisiei Electorale Centrale unde se la lua act de hotararile instantelor de judecata. Acum doua zile Curtea Suprema de Justitie a mentinut decizia Curtii de Apel de a declara invalide alegerile locale de la Chisinau.

 

Decizia este definitiva si irevocabila. Motivul pe care s-au bazat magistratii este ca Andrei Nastase a facut agitatie electorala chiar in ziua alegerilor, pe 3 iunie. Mai exact, Nastase a facut cateva live-uri pe facebook in care a indemnat oamenii sa iasa la vot.

 

Judecatoarea Rodica Berdilo care a luat prima decizie a scris in decizia motivata ca transmisiunile au fost urmarite de peste 250 de mii de utilizatori, iar asta este in masura sa influenteze rezultatul alegerilor.

Alte ştiri despre: