15:07, 4 Decembrie 2018
, PRO TV

Americanii isi iau ramas bun de la fostul presedinte George Bush Senior. Sicriul cu trupul neinsufletit a fost adus la Washington - VIDEO


Americanii isi iau ramas bun de la fostul presedinte George Bush Senior. Sicriul cu trupul neinsufletit a fost adus la Washington si depus la Capitoliu, unde americanii ii pot aduce un ultim omagiu. Maine va avea loc o ceremonie funerara in prezenta presedintelui Donald Trump. Iar inmormantarea va avea loc joi, in Texas.Un cer rosiatic acoperea capitala americana cand, in fata Capitoliului a oprit masina funerara cu trupul neinsufletit al lui George Bush Senior. Sicriul a fost urcat pe scarile cladirii si depus in rotonda Capitoliului. Fiii lui abia si-au putut stapani lacrimile cand membrii Congresului si vicepresedintele american au laudat  demnitatea, modestia si generozitatea tatalui lor.

 

Mike PENCE, VICEPRESEDINTELE STATELOR UNITE: “Presedintele George Herber Walker Bush si-a iubit familia si a slujit acestei tari. Exemplul lui va inspira mereu. Iar perioada sa de slujba va ramane in inimile americanilor pentru totdeauna."

 

 Mitch MCCONNELL, SENATOR DEMOCRAT: “Ne-a ajutat si ne-a motivat sa zburam cat mai sus. Si a facut asta cu modestie si bunatate.”

 

 Paul RYAN, PURTATORUL DE CUVANT AL CAMEREI REPREZENTANTILOR: "De nenumarate ori, George H. W. Bush ne-a aratat cele mai bune calitati ale natiunii noastre si a omenirii."

 

 Sicriul invelit in steagul Statelor Unite a fost adus la Washington de avionul prezidential. In calatorie i-a fost alaturi familia, dar si Sully, labradorul care i-a mai inseninat lunile de dupa moartea sotiei.

 

Maine, in zi de doliu national, va fi oficiata o ceremonie funerara la catedrala din Washington. Donald Trump, care a avut o relatie tensionata cu familia Bush, va fi prezent, dar nu va sustine un discurs.

 

Apoi, sicriul va fi readus in statul Texas, pentru a fi inhumat la Biblioteca prezidentiala care ii poarta numele. Isi va dormi somnul de veci alaturi de sotia care i-a fost alaturi timp de 73 de ani si de fetita pe care a pierdut-o la doar trei ani din cauza unei leucemii.

Alte ştiri despre: