19:18, 7 August 2017
, PRO TV

Americanii ar pregati la Bulboaca o scoala militara, unde sa antreneze moldovenii pentru un eventual conflict pe Nistru, spune Dmitri Rogozin, declarat persona non grata de autoritatile de la Chisinau - VIDEO


Americanii ar fi inceput sa-i antreneze intens pe militarii moldoveni, pentru un eventual conflict armat in regiunea Transnistreana, sustine Dmitrii Rogozin. Potrivit vicepremierului rus, SUA ar urma sa construiasca la Bulboaca o scoala militara, un centru comercial, dar si blocuri locative. Rogozin nu a precizat de unde are o astfel de informatie. Pe de alta parte, ministerul Apararii infirma zvonurile si spune ca modernizarea bazei militare de la Bulboaca a fost initiata inca 2012 in urma unui acord.


 

Dmitrii ROGOZIN, VICEPREMIER RUSIA: "Americanii au inceput pregătirea diversioniştilor si angajaţilor din forţele speciale la baza militară din Moldova, în cazul unui nou conflict armat in regiunea transnistreana”, a scris astazi dimineata Rogozin pe twitter. 

 

Americanii ar urma sa renoveze baza militara de la Bulboaca, unde ar urma sa fie construita o scoala, blocuri locative, dar si un centru comercial, spune Rogozin, dupa ce acum o saptamana nu a putut ajunge la Chisinau. 

 

Pe de alta parte, Ministerul Apararii sustine ca inca in 2012 ar fi castigat un grant in valoare de 1,6 milioane de dolari pentru a moderniza baza militara de la Bulboaca. Lucrarile de renovare insa nu au nicio legatura cu disensiunile din ultima perioada.

 

Pe de alta parte, astazi si fostul  ministru al Apararii, Anatol Salaru ar fi spus ca tara noastra ar fi pierdut peste 12 milioane de dolari, sub forma de echipament militar, dupa ce Igor Dodon le-ar fi interzis militarilor moldoveni sa participe la mai multe aplicatii regionale. Ambasada Statelor Unite la Chisinau a refuzat sa comenteze.

Alte ştiri despre: