22:11, 13 Septembrie 2018
, PRO TV

Ambasadorul UE la Chisinau, Peter Michalko, despre cei sapte profesori turci expulzati de SIS: "UE asteapta de la RM ca sa respecte deplin angajamentele pe care le are privind respectarea drepturilor omului"


"UE asteapta de la RM ca sa respecte deplin angajamentele pe care le are privind respectarea drepturilor omului." Asta a declarat ambasadorul UE la Chisinau, Peter Michalko, despre cei sapte profesori de la liceul Orizont, care au fost expulzati din tara noastra.


 

Peter Michalko, Ambasadorul UE la Chisinau: "Este clar ca si UE si toate tarile democratice si civilizate asteapta de la RM ca sa-si respecte deplin angajamentele pe care le are privind respectarea drepturilor omului, chiar si ceea ce priveste drepturile oamenilor straini care se afla pe teritoriul RM.

 

Daca arestarile au loc in mod arbitrar, aceasta nu inseamna respectarea acestor standarte. Fara sa intru in speculatii, eu cred ca toti sunt interesati sa aiba informatii corecte si adevarate. Au fost multe speculatii in ultimul timp, iar pentru asta este necesar ca toata informatia sa fie data asa cum este ea. Asteptarea noastra  este ca autoritatile din RM vor respecta toate angajamentele pe care le au privind UE." 

 

Saptamana trecuta, mai multe persoane din conducerea liceului moldo-turc Orizont, printre care si directorul institutiei, au fost declarate indezirabile si expulzate din Moldova pentru ca ar avea legatura cu o grupare islamista. Acestia s-ar afla in diferite penitenciare, sustin avocatii lor.

Alte ştiri despre: