18:02, 9 Septembrie 2018
, PRO TV

Alegeri si proteste in Rusia. In timp ce la Moscova politicienii votau pentru viitorul primar al capitalei, pe strada mii de oameni manifestau, fiind nemultumiti de reforma pensiilor - VIDEO


Alegeri si proteste au avut loc astazi in Rusia. In timp ce la Moscova politicienii votau pentru viitorul primar al capitalei, pe strada mii de oameni manifestau, fiind nemultumiti de reforma pensiilor. Demonstratii au avut loc in zeci de orase, iar in unele cazuri, mitingul s-a incheiat cu imbranceli si retineri.


 

Cei iesiti sa protesteze la Moscova sunt sustinatorii lui Alexei Navalnai. Opozantul rus, insa, a lipsit de la miting intrucat a fost condamnat, la sfarsitul lui august, la 30 de zile de inchisoare, pe motiv ca a organizat anterior proteste neautorizate. Oamenii au manifestat impotriva cresterii varstei de pensionare. La un moment dat, in fata multimii a iesit liderul Parditului Liberal Democrat, Vladimir Jirinovski, care a fost huiduit.

 

”Clovn, clovn! Rusine!”

 

 Furios, Jirinovski a lovit un protestatar.

 

”Acus o sa te lovesc in cap si o sa-ti curga sange. -Ia mainile!”

 

 Proteste au fost organizate in peste 80 de orase, insa doar cateva dintre ele fiind autorizate. Astfel, la Sankt-Petersburg politistii au intervenit in forta pentru a alunga oamenii de pe strazi.

 

”Este foarte mult fum. E aproape imposibil sa respiri.”

 

 Iar la Habarovsk, cateva persoane au fost retinute.

 

”Noi nu incalcam legea!"

 

 Dupa ce au fost modificate de presedintele Vladimir Putin, reformele prevad majorarea varstei de pensionare pentru barbati de la 60 la 65 de ani, iar la femei de la 55 la 60 de ani. Tot astazi, in mai multe regiuni din Rusia s-au ales primarii si guvernatorii.

Alte ştiri despre: