07:53, 9 Aprilie 2018
, PRO TV

Alegeri in Ungaria. Rezultate exit-poll: Fidesz, partidul lui Viktor Orban, a obtinut 49,5% din voturi


Un numar impresionant de alegatori s-au prezentat, duminica, la urne in Ungaria, unde au avut loc alegerile parlamentare. La ora 18.30, prezenta la vot a fost de 68,13%.


 

UPDATE 00.05: După numărarea a 69,1% din voturi, actualul partid de guvernământ Fidesz a fost votat de 49,5% dintre cetăţenii care s-au prezentat duminică la urne. 

 

Formaţiunea de extremă-dreapta Jobbik a obţinut 20% din voturi, conform rezultatelor preliminare, în timp ce socialiştii au obţinut 11.85%, informează The Guardian.

 

Coaliţia Democrată a obţinut 4.52% din voturi, iar formaţiunea Politica Poate fi Diferită (LMP) - 3.52%, informează Euronews.

 

Conform site-ului de Biroului Electoral Naţional, cifrele preliminare indică 134 de locuri în viitorul Oarlament pentru Fidesz, ceea ce asigură partidului de guvernământ majoritatea absolută de două treimi. Totodată, formaţiunea Jobbik va avea 27 de parlamentari.

 

Ora 23.00: Cele mai multe secţii de votare s-au închis la ora locală 19.00 (n.r - 20.00 ora României), însă televiziunea de stat a relatat că anumite secţii de votare au rămas deschise şi după această oră, întrucât oamenii aşteptau la cozi de mai multe ore.

 

Şefa Biroului Electoral Naţional, Ilona Palffy, a anunţat în cursul serii că rezultatele preliminare vor fi anunţate în jurul orei locale 21.30, scrie Budapest Times. Cu toate acestea, anunţul s-a decalat, ca urmare a votului prelungit din anumite secţii, scrie AFP.

 

Astfel, Biroul Electoral Naţional a anunţat că nu va anunţa rezultatele preliminare până când nu vor fi numărate toate voturile, conform site-ului abouthungary.hu, citat de Guardian. La ora locală 22.00 (23.00 ora României), Biroul Electoral Naţional a anunţat că urmează să anunţe rezultatele peste o oră.

 

Potrivit analiştilor citaţi de agenţia de presă AFP, alegătorii care s-au prezentat în ultima clipă la vot ar putea influenţa rezultatul, astfel că ar putea ajuta alte formaţiuni politice să obţină un procent mai mare. Potrivit corespondentului Euronews, chiar şi la ora 21.45, aproximativ 100 de persoane încă aşteptau să voteze în Budapesta.

Alte ştiri despre: