11:49, 16 Decembrie 2013
, PRO TV

Actiunea 2012 solicita retragerea din functie a ambasadorului Lazurca. "A demonstrat incompetenta"


Platforma Civica Actiunea 2012, solicita retragerea ambasadorului Romaniei, Marius Lazurca. In cadrul unei comunicat de presa, se mentioneaza ca de cand a fost numit in functie "oficialul de la Bucuresti a demonstrat incompetenta si ignoranta in respectarea raportului special cu cel de-al doilea stat romanesc. Gafele diplomatice facute in mod constant au culminat cu atitudinea ofensatoare manifestata cu ocazia Zilei Natioanale a Romaniei si cu refuzul de a acorda vize de intrare in Romania pentru sapte romani originari din Republica Moldova".


 

Membrii asociatiei mentioneaza ca au trimis u solicitare ministrului de Externe, Titus Corlatean si vor redacta o scrisoare deschisa si catre presedintele Traian Basescu. Daca cererea va ramane fara raspuns, ei vor organiza proteste.

 

"Avand in vedere importanta geo-strategica si culturala deosebita pe care Republica Moldova o are pentru Romania, Platforma Civica Actiunea 2012, organizatoarea manifestarilor pro-Unire din ultimii doi ani, solicita numirea unei persoane competete in functia de ambasador", se mentioneaza in comunicatul de presa.

 

Ambasada Romaniei deocamdata nu vine cu o reactie.

Alte ştiri despre: marius lazurca, retragere, ambasadorul Romaniei,