18:52, 21 August 2018
, PRO TV

A fost protest in fata ambasadei Rusiei din Praga. Mai multi oameni au venit sa comemoreze 50 de ani de cand trupele sovietice si aliatii sai au invadat fosta Cehoslovacie - VIDEO


A fost protest in fata ambasadei Rusiei din Praga. Mai multi oameni au venit sa comemoreze 50 de ani de cand trupele sovietice si aliatii sai au invadat fosta Cehoslovacie. Manifestantii spun ca Moscova prezina si acum un pericol pentru ei.


 

Cu pancarde si drapelul tarii lor in maini, oamenii s-au adunat in fata ambasadei Rusiei de la Praga. Potrivit organizatorilor, scopul demonstratiei a fost de a-si aminti de evenimentele de acum 50 de ani, cand trupele sovietice si cele ale aliatilor din Pactul de la Varsovia au invadat Cehoslovacia. 

 

"Vrem sa amintim de agresiunea care vine de la Moscova, de la Kremlin, chiar si azi cand Uniunea Sovietica nu mai este, insa este Rusia. Acest lucru prezinta un pericol pentru un sir de tari si pentru Republica Ceha.”

 

 In noaptea de 21 august 1968, trupele sovietice, maghiare si poloneze au intrat in Praga pentru a pune capat scurtei perioade de liberalizare politica. In urma evenimentelor de atunci, peste o suta de oameni au fost ucisi, iar 500 – raniti.

Alte ştiri despre: