08:30, 21 Ianuarie 2016
, Stirile Pro TV

40% dintre cetatenii francezi care s-au alaturat Statului Islamic sunt femei. Ce le atrage la jihadisti pe frantuzoaice


Circa 40% dintre francezii care s-au alaturat jihadistilor din Siria si Irak sunt femei, cele mai multe dintre ele fiind de fapt tinere indoctrinate pe internet, a dezvaluit postul BFM TV, citat miercuri de AFP.


 

Conform datelor publicate de acest post de televiziune, dintre cei 315 francezi care anul trecut au intrat in randurile gruparii jihadiste Statul Islamic (SI), 140 sunt femei. In total, in prezent alaturi de SI lupta circa 600 de francezi, 220 fiind femei, relateaza Agerpres.

 

Ele nu sunt seduse de lupta jihadistilor, ci de elementul matrimonial, adica sa gaseasca un sot pe care si-l imagineaza ca fiind unul de incredere si alaturi de care cred ca pot avea un viitor, explica psihologul specialist in chestiuni jihadiste Patrick Amoyel.

 

La randul sau, autorul cartii "Jihad Academy", Nicolas Hénin, sustine ca jihadistii reusesc sa recruteze noi adepti in Franta convingandu-i pe acestia ca ei sunt "umiliti" de statul francez si ca SI "le va reda onoarea" punand aceasta tara "in genunchi".

 

Pe de alta parte, fenomenul atragerii femeilor de catre jihadisti nu este unul nou, dar anul trecut s-a constatat o extindere a lui. De asemenea, jihadistii reusesc sa convinga tot mai multe femei sa se implice activ in actiuni teroriste, cum a fost cazul frantuzoaicei de origine marocana Hasna Aitboulahcen, care s-a sinucis in timpul unei operatiuni antiteroriste desfasurate de politia franceza in urma atentatelor din luna noiembrie.   

Alte ştiri despre: