20:00, 16 Octombrie 2018
, PRO TV

Rusia nu va sustine niciun candidat la alegerile parlamentare din tara noastra care vor avea loc in luna februarie. Declaratiile purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova - VIDEO


Rusia nu va sustine niciun candidat la alegerile parlamentare din februarie, dar are asteptari mari de la scrutin. Asta a declarat astazi purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova in cadrul unei videoconferinte. Aceasta a mai spus ca dialogul dintre Rusia si Moldova este umbrit de afirmatiile unor politicieni de la noi, fara a explica la cine se refera.


 

Maria ZAHAROVA, PURTATOR DE CUVANT, MINISTERUL RUS DE EXTERNE: "Noi nu sustinem pe nimeni. Sunt afacerile interne ale unui stat suveran. Insa, daca vorbim despre asteptarile pe care le avem dupa ce cetatenii moldoveni isi vor exprima vointa, in mod suveran, independent si fara ca sa fie influentati de factori externi, atunci, suntem deschisi pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale. Un astfel de interes exista.”

 

Asta pentru ca in prezent relatii moldo-ruse sunt umbrite de declaratiile unor politicieni moldoveni, dar si din cauza pozitiei oficialilor europeni. Maria ZAHAROVA, PURTATOR DE CUVANT, MINISTERUL RUS DE EXTERNE: „Regulat vin din Chisinau declaratii contradictorii. Prin urmare, e greu sa dezvolti relatiile. Am vrea mai mult. Nu adauga dinamism pozitia structurilor europene care pun conditia fie cu noi, fie cu altcineva.”

 

Intrebata despre cererea repetata a premierului Pavel Filip, la adunarea Generala a ONU, ca Federatia Rusa sa-si retraga trupele din stanga Nistrului, Zaharova a spus ca: 

 

Maria ZAHAROVA, PURTATOR DE CUVANT, MINISTERUL RUS DE EXTERNE: „Eu pot sa apelez prima data la aceasta intalnire la notite, nu cred ca voi spune ceva nou. O secunda, o secunda. Pozitia o stiti. Nu o pot gasi. Haideti pana o caut poate mai avem intrebari.”

 

Nici dupa alte cateva intrebari, Zaharova nu a gasit raspunsul.

 

Maria ZAHAROVA, PURTATOR DE CUVANT, MINISTERUL RUS DE EXTERNE: „Intrebarea despre contingentul militar sa-l mai lasam. Sa caut.” 

 

Ca intr-un final aceasta sa declare ca... 

 

Maria ZAHAROVA, PURTATOR DE CUVANT, MINISTERUL RUS DE EXTERNE: „Grupa operativa care se afla acolo pazeste depozitele militare. Pentru mine mai grele intrebari ca cele ce tin de regiunea transnistreana nu sunt.”

 

In cadrul videoconferintei Zahorova a mai declarat ca initiativa autoritatilor de la noi de a include sintagma integrearea europeana in Constitutie nu va afecta realtiile moldo-ruse. 


Alte ştiri despre: