18:23, 17 Noiembrie 2017
, PRO TV

BNM aproba tranzactia prin care Banca Transilvania si BERD vor achizitiona 100% din capitalul Victoriabank - Europalibera.org


Banca Nationala a Moldovei a eliberat Bancii Transilvania din Romania permisiunea pentru achizitionarea, impreuna cu Banca Europeană pentru Reconstructie si Dezvoltare, a pachetului de actiuni ce reprezinta 100% in capitalul social al Victoriabank, se spune intr-un raspuns oferit Europei Libere.


 

Acţionarii Victoriabank încă nu au anunţat că vând. „În ceea ce priveşte ofertele de vânzare a acţiunilor, acestea urmează a fi expuse la vânzare la decizia deţinătorilor acestora, în condiţiile stabilite de regulile pieţei reglementate”, se spune în declaraţia Băncii Naţionale. Săptămâna aceasta, un oficial al BERD, Francis Malige, directorul regional pentru Europa de Sud-Est şi Caucaz, a spus, la Chişinău, că aşteptata tranzacţie va fi prima investiţie străină pe piaţa bancară moldoveană din ultimi zece ani. În prezent, BERD deţine un pachet de 15% din acţiunile Victoriabank, la fel şi în cazul Băncii Transilvania, unde este cel mai mare acţionar.

 

CITESTE CONTINUAREA PE EUROPALIBERA.ORG

Alte ştiri despre: