11:45, 13 Septembrie 2017
, PRO TV

Vitalia Pavlicenco: PNL a creat, inclusiv in justitia europeana, precedente prin care sa i se inchida legal gura lui Dodon


Inca pe 28 iunie 2017, in DECLARATIA intitulata ”Igor Dodon incalca grav Constitutia si prevederile Conventiei Europene a Drepturilor Omului”, PNL a invocat atitudinea discriminatorie, ilegala si condamnabila a acestui demnitar public OBRAZNIC si NESIMTIT, care cade sub incidenta legii, scrie pe blogul sau Vitalia Pavlicenco.Partidul Naţional Liberal a demonstrat, în anul 2012, în instanţa de judecată, că a  pleda pentru Unirea cu România este un drept legal, constituţional, încadrat în dreptul fundamental al libertăţii de exprimare, ce nu poate fi penalizat atâta timp cât pentru realizarea acestui obiectiv unionist se pledează pe cale paşnică, pe căi legale, constituţionale.


De asemenea, că tentativele antidemocratice şi anticonstituţionale ale lui Dodon, un agent al intereselor Rusiei, devenit, accidental, Preşedinte al celui de-al doilea stat românesc, trebuie oprite de către instituţiile abilitate, pentru că avem de a face din partea acestui intrus, cu îndemn la ură, la intoleranţă, cu defăimare.

 

Preşedintele naţional-liberal a câştigat şi un proces-precedent la CEDO, contra statului R.Moldova (Cauza ”Pavlicenco vs Voronin”). Curtea Europeană a constatat un dezichilibru echitabil între interesul public de a proteja libertatea de exprimare a Preşedintelui în exercitarea mandatului său şi interesul reclamanţilor de a-şi apăra dreptul constituţional la libera exprimare, opţiunea unionistă fiind catalogată, ilegal, drept extremism.

 

Instanţa naţională de justiţie a pronunţat şi o decizie în dosarul ”Pavlicenco vs Klimenko”, dispunînd că românismul şi unionismul nu sunt manifestări de extremism.

 

De aceea, ultimele declaraţii murdare ale lui Dodon la adresa adepţilor Unirii trebuie să servească Procuraturii drept motiv de autosesizare pentru încălcarea Constituţiei de către cel care – primul – trebuie să o înţeleagă şi să o respecte ireproşabil.

Alte ştiri despre: