13:04, 27 Mai 2013
, INPRO

Victor Ciobanu: Ghimpu “cel Onest si Incoruptibil”


Iata ca Ghimpu, “cel mai onest si incoruptibil” din toti moldovenii, ne promite noi dezvaluiri-bomba. Despre cine? Desigur, despre Filat. E si o vendeta personala a lui Ghimpu, pentru ca a nimerit in opozitie. Dar nu numai atat.


De vreo doi ani încoace, PL a devenit, de fapt, o filiala a PD. Mai exact, a corporatiei papusarului, pentru ca si PD este doar o filiala. Provizorie. Cercetatorii în politologie se vor convinge de acest fapt, urmarind cum a votat PL în tot acest rastimp.

Iata ca Ghimpu este scos din nou la rampa. Trimis pe linia întâi. Pentru ca acolo se trimite carnea de tun. Iar papusarul va ramâne în umbra. Ghimpu poate fi si sacrificat. De asta nu ti-i jale. El este scos si bagat în fata camerelor ori de câte ori papusarul are nevoie. Iar acum are nevoie. Stringenta. Ne-a spus-o prin alt sergent de-al sau – Zumbreanu, care ne-a promis saptamâna fierbinte. Adica cu dosare deschise tuturor ministrilor si deputatilor PLDM. Dar mai ales – lui Filat. De ce? Pentru ca acesta a refuzat sa “negocieze constructiv”, adica sa dea PG si CNA pe mâna papusarului.

Si pentru ca Filat, chiar si cu dosar deschis nu vrea sa fie “constructiv”, acesta trebuie convins. Adica – arestat. Dar pentru asta mai întâi trebuie pregatita opinia publica. Si fiindca se cunoaste ca CNA fabrica dosare doar la comanda (autosesizându-se din site-urile papusarului si ignorând Curtea de la Londra), mâine va apare Ghimpu.

Ghimpu cel Onest si Incoruptibil.

  • Ghimpu, implicat în Afacerea “Parstar Petrol”, firma din Cimislia, afiliata EUROSIM-ului marelui liberal, care vinde cu titlu exclusivcarburantii întreprinderilor municipale si ÎS Calea Ferata. Cifra de afaceri e de sute milioane de lei.
  • Ghimpu, care prin ministrul Salaru a ras statul de peste 1mlrd de euro de la donatorii externi si înca de cîte 1,2 mlrd lei anual din fonul rutier, destinate repararii drumurilor. Pentru ca astea nu-s drumuri, dar directii.
  • Ghimpu, care a primit 70 mii EURO, de la un businessman italian pentru campania electorala a PL din 2010, prin senatorul român Viorel Badea. În schimb, Ghimpu trebuia sa asigure conditii favorabile la licitatiile de reparatie a drumurilor.
  • Ghimpu, care prin nepotul sau l-a concediat pe seful directiei de la primaria capitalei si a instalat acolo un om de-al papusarului (deportat din Italia si având o dubla identitate!), ca sa gestioneze “eficient” un credit de 22 mil. euro de la BERD pentru reconstructia drumurilor. Iar creditul precedent de 10 mil. euro a fost contractat de primarie de la firma Turbine Real Estate Holdings, care apartine avocatului papusarului pre nume Gurvit.
  • Ghimpu, despre care o agentie de stiri afirma ca si-a procurat apartament de elita, de 200.000 euro, fara a-l declara, ca ar mai avea si o casa de lux într-un cartier de elita din Bucuresti si caruia Salaru i-ar fi procurat un Mercedes clasa lux.
  • Ghimpu care, zice lumea, ca ar controla importul apei minerale Borsec si Dorna.
  • etc.
    Acuma acest mascarici al politicii moldave, un tip foarte apreciat de anumiti analisti pentru “sinceritate si onestitate” ne promite dezvaluiri bomba. Problema e, ca înainte de a veni cu acuzatii, ar trebui mai întâi sa ne raspunda la întrebarile de mai sus. Nu de alta, dar “planeaza suspiciuni”, vorba CC…
Alte ştiri despre: mihai ghimpu, onest, victor ciobanu,