11:29, 12 Septembrie 2017
, PRO TV

Veaceslav Negruta: BNM si Kroll demonstreaza


Din comunicatul BNM din 8 septembrie 2017, precum si din raportul Kroll deducem: 1. ”Companii cunoscute de public ca “grupul Shor”” au scos in 2014 din cele trei banci 15 miliarde lei, pe care nu le-au intors deocamdata (de la BNM citire), a scris pe blogul sau fostul ministru al finantelor Veaceslav Negruta.


 

2. Cele trei bănci erau direct sau indirect în proprietate şi gestionate tot de acest ”grup Shor” (din raportul Kroll).

 

3. Dacă aceste 4 companii, din proprietatea aceluiaşi grup ca şi cele 3 bănci, nu scoteau 15 miliarde din aceste 3 bănci, – atunci nici n-ar fi fost “nevoie” de alocat credite de urgenţă de la BNM pentru aceste 3 bănci (sitauţie artificial creată).

 

4. Dacă BNM n-ar fi acordat credite celor trei banci (cunoscând din start că banii nu se vor mai întoarce şi vor fi făcuţi, ulterior, datorie de stat) – n-ar fi fost nevoie de garanţie emisă de guvern.

 

5. Dacă n-ar fi fost emisă garanţia de guvern – n-ar fi fost convertită această garanţie în datorie de stat, în sumă de peste 13 miliarde, pentru următorii 25 de ani la o dobândă de 5%, adică – alte 11 miliarde pe deasupra.

 

6. Dacă cele 4 companii datoare ar întoarce acum 15 miliarde extrase anterior:– s-ar stinge datoria faţă de Minfin,– Minfin şi-ar stinge datoria faţă de BNM,– BNM şi-ar completa rezervele valutare cu aproape un miliard de dolari,– populaţia n-ar trebui să mai achite dobânzi următorii 25 de ani în sumă de 11 miliarde, în plus la cele 13 miliarde datorie de stat.

 

7. Dacă s-ar întâmpla cele enumerate la p. 6:– cele 15 miliarde extrase de către cele 4 companii din cele 3 banci, toate 7 fiind din acelaşi ”grup Shor” (sursă: BNM şi Kroll), nu ar mai fi la dispoziţia altor companii, probabil din acelaşi grup, care fugăresc miliardele prin off-shore-uri, pentru a le ascunde de Kroll, “înfloresc orheiul” şi “fericesc neamul” cu concerte, inclusiv electorale.

 

8. Dacă, dacă, dacă.

 

9. Miza beneficiarilor este legalizarea ilegalităţilor, iar cu banii legalizaţi – să-şi crească autoritatea faţă de supuşii îndatoraţi şi înfometaţi, pe 25 de ani înainte – garantat de guvernanţi, care au stors din rezervele BNM, sub garanţia guvernului şi au convertit în datorie de stat.

 

E atât de simplu!

 

Dar cât chin din partea celor care reprezintă statul de a nu observa şi a complica lucrurile simple! Doar ca să treacă timpul şi să se uite…
Nu-şi taie guvernarea cu una cu două cracul pe care stă.

 

Surse:

 

1. http://bnm.org/ro/content/precizari-suplimentare-privitor-la-actiunile-civile-intentate-de-bancile-lichidare-si

 

2.http://candu.md/files/doc/Kroll_Project%20Tenor_Candu_02.04.15.pdf

Alte ştiri despre: