11:12, 21 Ianuarie 2016
, PRO TV

Valeriu Munteanu: Kremlinul se muta la Chisinau?


In aceste zile pline de tumult, incrancenare, manipulare si dezinformare, am avut, ca orice om politic, o puternica lupta launtrica, avand în vedere reactiile furibunde ale cetatenilor nostri la evolutiile si involutiile politice din Republica Moldova si necesitatea imperioasa de a lua decizii grele, dar responsabile, noteaza Valeriu Munteanu pe blogul sau.
Evenimentele de ieri, incercarea brutala de a realiza o lovitura de stat, m-au întarit în convingerea ca scenariile si „piesele jucate” la Chisinau, în ultimele luni si zile sunt desprinse dintr-un plan de manevre geopolitice si nicidecum nu pot fi încadrate în simple lupte intestinale pentru putere.

 

Cu siguranta, arhitectul acestor scenarii lugubre este Kremlinul, care, disperat, si-a aruncat „în lupta” toti oamenii sai de nadejde.
Ieri, timp de cinci ore, alaturi de alte peste 100 de persoane am fost blocat în cladirea Parlamentului, în fata careia liderii protestelor îndemnau masele sa intre în edificiu pentru a ne linsa.

Printre cei asediati în cladire jumatate erau femei, iar cei mai multi erau oameni care nu aveau direct legatura cu politicul — membri ai misiunilor diplomatice, functionari de la Parlament si Guvern, asistenti, consilieri, personal tehnic, oameni care au vazut moartea cu ochii.
Pentru ce îndemnau liderii protestelor (si mass-media afiliata lor) cetatenii din strada sa ia cu asalt cladirea Parlamentului, stiind exact ca acolo sunt deputati, ministri, dar si alte persoane? Pentru ce si de ce nu permiteau ca oamenii sa plece din cladire? Sunt întrebari la care am raspunsuri, dar urmeaza ca si procurorii sa formuleze aceste întrebari si sa obtina raspunsuri…

Fara îndoiala, cetatenii nostri au motive întemeiate sa fie suparati pe toata clasa politica, inclusiv pe noi, si au dreptate în mare masura, dar, credeti-ma, nu am putut si nu vom putea niciodata sa dam Republica Moldova pe mana rusilor.

Episodul cu tentativa de linsare a domnului Mihai Ghimpu a „încununat” opera pucistilor, care se preteaza si se bat cu pumnul în piept ca stiu cum sa fericeasca poporul Republicii Moldova.

 

Nu voi canta osanale, nu voi face elogii, dar, pur omeneste, declar cu toata responsabilitatea ca ceea ce i s-a întamplat domnului presedinte Ghimpu este un act criminal, care trebuie sa fie pedepsit.

Stiu ca domnul presedinte Ghimpu deranjeaza pe multi si demult, prin caracterul sau intransigent si firea vulcanica, dar mai stiu ca este un patriot sincer si devotat, pentru care cauza neamului romanesc este mai presus de orice, chiar si de propria sa persoana. si mai stiu ca niciodata, dar absolut niciodata nu a furat acest popor, nu a cultivat pasiuni ascunse pentru capatuiala, lux si exuberanta, pentru palate, avioane private si vacante exotice. Tot ce a „agonisit” în viata întreaga este un apartament cu doua camere, o masina veche de zece ani, un iPad, o geanta si un pachet cu tigari, si multe-multe idei sincere pentru binele acestui popor, care de multe ori a preferat sa fie mintit frumos, duios si melodios de falsi profeti, care s-au pierdut în timp si în spatiu, iar altii au încaput la puscarie.

 

P.S. La una din ultimele sedinte de negocieri politice, din aceasta luna, unde a participat si PLDM, dupa o interventie în care i-am spus clar si fara echivoc domnului Valeriu Strelet ca jocurile pe care le face duc Republica Moldova la alegeri anticipate si în mod implicit ne arunca în bratele „strangulatoare” ale Moscovei, acesta mi-a reprosat ca eu l-as urî. I-am raspuns, sincer si fara tagada, „eu nu urasc pe nimeni în aceasta lume, pentru ca ura te împiedica sa fii fericit.”

 

P.P.S Gata cu politica, de astazi înainte doar despre mediu, sper…

Alte ştiri despre: