10:30, 7 Mai 2014
, PRO TV

Valeriu Munteanu: Hotul (verde) striga prindeti hotul!


Acum, este mai mult decat evident faptul ca episodul cu „emisia suplimentara de actiuni” de la BEM, din august 2013, atunci cand statul s-a lipsit de buna voie de 22% din actiunile sale la unica banca cu capital de stat (fapt pentru care deocamdata nu sta nimeni la puscarie) a fost doar un act intermediar in schema deluzorie, de preluare totala de catre „Vnesekonombank” (prezidata de premierul rus Dmitri Medvedev) a Bancii de Economii din Republica Moldova.


 

 

Flacaii „de stat”, care au asigurat aceasta escrocherie, stiau din start ca actiunile cedate de stat la BEM urmau sa ajunga la „Vnesekonombank”, doar ca ar fi fost prea puturos ca aceasta operatiune sa fie realizata direct, asa ca artizanii „tradarii de stat” au hotarat sa mascheze un pic aceasta operatiune, incercand astfel sa-i diminueze duhoarea.

 

Altfel, cum se explica faptul ca anul trecut investitorii „intermediari”, care au preluat actiunile BEM la pretul de 5 lei per actiune, au semnat un „Acord privind executarea angajamentelor in scopul dezvoltarii BEM din 01 august 2013” — respectiv s-au angajat sa faca investitii si in mod normal trebuiau sa le faca, iar anul acesta, aceeasi „investitori salvatori” vand actiunile (sub privirile impasibile ale functionarilor de stat de tot felul) la pretul de doar 5.1 lei per actiune.

 

Respectarea Acordului privind dezvoltarea BEM, ar fi dus in mod implicit la cresterea considerabila a valorii actiunilor acestei banci. Daca a fost respectat Acordul, cum a fost posibil ca „investitorii–cumparatori” de ieri, sa vanda actiunile la pretul cu care au cumparat actiunile anul trecut, fara sa-si recupereze eventualele investitii?

 

Dar oare ce prevede acel Acord misterios, care sunt clauzele acestuia si cum au fost acestea (ne)respectate?

 

P.S. Coalitia de guvernare, prin gura primului ministru Iurie Leanca a acceptat cu mare bucurie „anexarea” Bancii de Economii de catre Federatia Rusa, iar PCRM s-a aratat si mai entuziasmat in acest sens, astfel Partidul Liberal este unica forta politica relevanta, care incearca sa scoata Banca de Economii din ghearele sangeroase ale rusilor, motiv pentru care „protagonistii verzi” ai „afacerii BEM” au pornit un razboi mediatic furibund impotriva PL, invinuindu-ne de toate relele politicii moldovenesti, doar pentru simplul fapt ca nu ne-am impacat (si nu ne vom impaca niciodata! nici chiar dupa alegerile parlamentare din toamna acestui an!) cu „tradarea-verde” a intereselor Republicii Moldova.

Alte ştiri despre: