13:44, 6 Decembrie 2017
, PRO TV

Roman Mihaes: Cine va plati pentru un nou referendum esuat? Maia Sandu, Voronin, Nastase sau Usatii?


In timp ce se cu greu se adun bani in buget, pentru investitii in diferite domenii, pentru reparatia spitalelor, gradinitelor, scolilor, dar si pentru plata salariilor si pensiilor, exponentii PAS, PCRM ai Platformei DA si ai Partidului Nostru cauta, prin toate mijloacele sa-l secatuiasca. Pentru ca anume aceste formatiuni au sprijinit deschis initiativa unui grup de ONG-uri afiliate politic, de organizare a unui referendum privind anularea votului mixt, scrie Roman Mihaes pe blogul sau.
S-au antrenat într-o nouă aventură, deşi ştiu foarte bine că legislaţia electorală nu poate fi modificată cu un an înaintea alegerilor parlamentare, aceştia insistă în incompetenţă şi chiar prostie, demonstrând că agenda nu conţine nimic altceva decât improvizaţii cu iz de vendetă politică.

 

Se vede că experienţa referendumului din 2010 dar si a ultimului referendum eşuat, iniţiat de PSRM, privind demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar de Chişinău, nu le-a fost de învăţătură.

 

Peste 9 milioane de lei au fost aruncate pe apa sâmbetei, însă politcienii din opoziţie ţin morţiş să organizeze încă un plebiscit costisitor, al cărui rezultat nu este greu de anticipat. Asta deoarece există toate premisele ca cetăţenii, săturaţi de demagogie şi politicianism ieftin, să-l neglijeze şi chiar să-l boicoteze.

 

Dacă acest referendum va eşua lamentabil, cine va plăti pentru a acoperi gaura imensă din buget, de zeci de milioane de lei, lăsată de acesta?Maia Sandu, Voronin, Năstase sau Usatîi?Stranie adunatura de lideri declarati proeuropeni cu cei declarati prorusi.

 

Sau poate lozincile proeuropene sunt declarative  şi de fapt aceste partide sunt ghidate din umbra de Kremlin?Pe naiba! Aceştia vor adopta, ca şi cu alte ocazii, tactica struţului.Vor lua apă în gură şi vor încerca să lanseze pe piaţă alte petarde răsuflate.Pentru că altceva ei nu ştiu să facă, decât să mintă, să manipuleze şi să torpileze orice efort, de aliniere a Republicii Moldova pe orbita europeană.

Alte ştiri despre: