12:10, 21 Octombrie 2015
, PRO TV

Petru Bogatu: "E degradant sa traiesti intr-un stat cumparat de o persoana privata"


Rusine mai mare nu exista decat sa fii astazi cetatean al Republicii Moldova. Nu este dezonorant se te nasti in acest teritoriu. Dar este penibil sa faci parte dintr-o populatie care a permis ca tara ei sa ajunga intr-un asemenea hal.


 

 

Slugile omului scurt

 

Este degradant sa traiesti intr-un stat condus, cu intreaga lui administratie, armata, politie, servicii secrete si justitie, cu toate celelalte institutii ale sale, nu de presedinte, nu de guvern si nu de parlament, ci de o persoana privata care trage sforile reale ale puterii din una din multiplele lui vile, resedinte sau hoteluri.

 

Este injositor faptul ca Republica Moldova este guvernata precum un trib african, unde un saman invizibil si cvasianonim, cocotat intr-un copac pierdut in jungla, decide cine sa manance, cine sa munceasca, cine sa plateasca, cine sa castige, cine sa se lafaiasca si cine sa moara.

 

Este de-a dreptul insuportabil sa urmaresti pe scena politica niste cogeamite oameni de stat care deschid gura si ridica mana doar la comanda unei Eminente Cenusii fara nicio functie oficiala. Care slujesc nu neamul, nu electoratul, ci exclusiv un om scurt fara semne distinctive care si-a cumparat destula putere ca sa stapaneasca Republica Moldova de-a lungul si de-a latul ei, de parca ar fi proprietatea lui personala.

 

Este umilitor sa fii alegator in Republica Moldova, ca dupa votare sa afli cu stupoare ca alesii poporului sunt de fapt niste piese ordinare in mainile unui Cartofor obscur care a transformat intregul stat in propriul sau joc de noroc.

 

Este absolut jenant sa vezi oameni in toata firea, cu studii inalte, cu reputatii cladite in sudoarea fruntii, cu neveste si copii acasa, cum stau ca prostii in studiourile de televiziune discutand despre momentul zero al justitiei, despre urmatorii pasi pe care ar putea sa le faca procuratura, despre legi si regulamente, despre aparare si acuzatie, de parca toate acestea ar exista in realitate.

 

Autismul celor multi

 

Este jalnic autismul celor multi care nu simt ca sunt prostiti in cel mai batjocoritor mod posibil. Care nu-si dau seama ca in Republica Moldova nu-i de fapt nici justitie, nici politie, nici procuratura, nici judecatorie. Nu sunt, cu mici exceptii, nici deputati, nici ministri, nici partide. Exista doar decoruri pe scena teatrului de marionete,manevrate in culise de un Papusar scund si sters pe care, daca l-ai intalni in strada fara garzile sale de corp, nu l-ai lua niciodata in seama, oricat de dezvoltat ti-ar fi spiritul de observatie.

 

Este imoral sa te impaci cu un pretins stat care este atat de corupt incat a ajuns sa fie achizitionat de o persoana privata.

 

Este dezolant  sa te identifici cu o comunitate unde nu-i lege, ci doar tocmeala. Unde toti oamenii, de orice rang ar fi ei, sunt redusi la conditia unor pioni pe care le muta pe tabla lui aurita de sah un personaj cenusiu supranumit si Cardinalul.

 

Este compromitator sa fii actor intr-un atare balci pornografic. Dar este nedemn sa ramai si un spectator neputincios in aceasta piesa scarbavnica.

 

 

Sursa: Blogul lui Petru Bogatu

Alte ştiri despre: