28.06.2019
Vladimir Cebotari il acuza pe Andrei Nastase ca a mintit atunci cand a spus ca deputatii PDM au preferat sa stea acasa in loc sa participe la sedinta APCE: „Lucru care poate fi confirmat documental”
Vladimir Cebotari il acuza pe Andrei Nastase ca a mintit atunci cand a spus ca deputatii PDM au preferat sa stea acasa in loc sa participe la sedinta APCE. Acesta sustine ca a ajuns si el la Strasbourg, insa a reusit sa aiba doar un sir de intrevederi cu reprezentantii APCE, intalniri la care a fost discutata situatia din RM.

„Aseara, in timpul turului pe la televiziunile de la Chisinau, A. Nastase, cel care si-a dat votul scandalos pentru Rusia in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, tradand interesele Republicii Moldova, dar si ale partenerilor din Ucraina, Georgia si alte state, a mintit ca deputatii PDM "au preferat sa stea acasa in loc sa participe la sedinta APCE". In legatura cu aceasta minciuna lansata de Nastase, vin cu urmatoarea precizare. Sedinta APCE a inceput luni, 24 iunie. Dupa ce am aflat ca delegatia moldoveneasca a plecat la sedinta APCE fara reprezentantul PDM, liderul fractiunii, Pavel Filip a discutat personal cu presedintele Parlamentului, Zinaida Greceanii, ca sa semneze ordinul privind deplasarea la sedinta APCE pentru mine, in calitate de membru supliant din partea democratilor. Despre deplasare am fost anuntat de catre angajatii Parlamentului abia marti, 25 iunie, in jurul orei 10.00, lucru care poate fi confirmat documental. In aceeasi zi, am plecat la Strasbourg, insa am reusit doar sa am un sir de intrevederi cu reprezentantii APCE, intalniri la care a fost discutata situatia din Republica Moldova. Regretam atat faptul ca se raspandesc minciuni, dar si faptul ca participarea reprezentantului PDM la sedinta APCE a fost blocata de catre conducerea Parlamentului”, a scris Vladimir Cebotari.

Andrei Nastase inca nu a venit cu o reactie in acest sens.

Articole din aceeasi categorie