22.06.2019
Vlad Filat: "Daca reuseam sa-l demit si pe Procurorul General de atunci Zubco, dar si pe fostul guvernator Dragutanu sunt sigur ca nu ajungeam la frauda bancara, evitam tragedia din Padurea Domneasca si multe alte lucruri rele care s-au intamplat in acest stat...” - VIDEO
Ex-premierul, Vlad Filat, spune ca daca reusea sa-l demita pe fostul procuror Valeriu Zubco si pe fostul guvernator Dorin Dragutanu, reusea sa evite multe lucruri rele care s-au intamplat in Moldova. Despre asta, el a mentionat intr-o scrisoare transmisa prin avocati care a fost publicata pe pagina sa de Facebook.


Vlad FILAT, EX-PREMIERUL REPUBLICII MOLDOVA: ”Am lucrat in patru Guverne, dintre care doua le-am condus, inteleg exact provocarile si sarcinile care sunt in fata actualului executiv. Cunosc aproape toti membrii Guvernului actual, le cunosc pregatirea, dar si caracterul, or in politica dincolo de pregatire, caracterul este determinant. In acest sens, am increderea ca acest Guvern dincolo de speranta care o ofera cetatenilor va reusi sa ofere oamenilor ceea ce asteapta de atata si atata timp. Un Stat, (caci Tara avem una) care ofera cetatenilor libertate, democratie si bunastare. 

In acest context, modificarile legislative si crearea comisiilor speciale sunt necesare pentru a indeplini vointa poporului. Dar... Va rog sa nu repetati experientele proaste din trecut, au fost spuse si declarate problemele, au fost comisii si comisii, dar fara rezultat...

Ma adresez presedintelui Comisiei pentru elucidarea fraudei bancare. Sunt la dispozitia Comisiei pentru a oferi informatiile pe care le detin si pentru a raspunde la intrebarile care sunt de interes. Acelasi mesaj este adresat si catre celelalte Comisii speciale ale Parlamentului. Toate speculatiile Partidului Democrat aflat in ”opozitie”, ce tin de incalcarea principiilor democratice sunt cel putin hilare, avand in vedere modul in care a inteles acest partid sa guverneze tara in ultimii 3 ani si jumatate, iar atunci cand vom citi Avizul Comisiei de la Venetia vom avea confirmarea incontestabila ca acest partid a fost aproape sa uzurpeze puterea in stat. Avem Declaratia Parlamentului Republicii Moldova care recunoaste caracterul captiv al institutiilor statului si necesitatea scoaterii statului din captivitate. Aceasta Declaratie exprima vointa poporului prin alesii sai in Parlament si implementarea angajamentelor asumate pentru restabilirea suprematiei legii si respectarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor este obligatorie. Si nu in ultimul rand, video-urile atasate vor fi utile pentru a intelege ca lucrurile trebuie duse pana la capat. 

Daca reuseam sa-l demit si pe Procurorul General de atunci Zubco, dar si pe fostul guvernator Dragutan sunt sigur ca nu ajungeam la frauda bancara, evitam tragedia din Padurea Domneasca si multe alte lucruri rele care s-au intamplat in acest stat...”

P.S. Acest mesaj a fost transmis de catre domnul Vlad Filat prin intermediul avocatilor!

Fostul premier Vlad Filat a fost retinut pe data de 15 octombrie 2015 din Parlament, iar ulterior arestat. Filat este acuzat de corupere pasiva si trafic de influenta, dupa ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat in bani si bunuri in valoare de 250 de milioane de dolari. Acum pe numele lui este in desfasurare un alt dosar in care Filat este acuzat de spalare de bani in proportii deosebit de mari si risca 10 ani de detentie. 

Articole din aceeasi categorie