03.06.2019
Socialistii s-au intalnit cu Johannes Hahn:"Am constatat ca blocul ACUM a refuzat practic sa ia in considerare propunerile noastre pentru inceperea dialogului. In aceasta saptamina va fi convocat Consiliul Republican al Partidului Socialistilor"
Socialistii s-au intalnit astazi cu Johannes Hahn. Acestia spun ca au discutat cu Comisarul European despre situatia politica actuala din tara.

"Astazi, conducerea Partidului Socialistilor s-a intilnit si a discutat despre situatia politica actuala din tara cu Comisarul European pentru politica europeana de vecinatate si negocieri in vederea extinderii, Johannes Hahn si alti reprezentanti ai delegatiei UE.

Partidul Socialistilor a adus la cunostinta pozitia aprobata si facuta publica pe 12 aprilie in cadrul Consiliului Republican al PSRM privind masurile ulterioare de solutionare a crizei politice si formarea unei majoritati parlamentare si a unui guvern.

Partidul Socialistilor a constatat cu parere de rau ca reprezentantii blocului ACUM, pina in ziua de astazi au refuzat practic sa ia in considerare propunerile noastre pentru inceperea dialogului. In acelasi timp, PSRM remarca faptul ca ramine a fi deschis pentru discutii, insa timpul in care pot fi luate anumite decizii se epuizeaza din punct de vedere juridic, dupa care parlamentul urmeaza sa fie dizolvat si sa fie anuntate alegerile parlamentare anticipate.

Partidul Socialistilor si-a expus pozitia categorica impotriva alegerilor anticipate, care reprezinta o cale nedorita in actuala situatie politica din Moldova. Cu toate acestea, o abatere semnificativa de la deciziile luate de organele colegiale supreme de conducere a partidului este neacceptabila. Consideram ca in aceasta saptamina este posibila reluarea dialogului si gasirea unei solutii care ar putea conveni ambelor parti, si intereselor alegatorilor, dar si a tarii in general.

De asemenea, anuntam ca in aceasta saptamina va fi convocat Consiliul Republican al Partidului Socialistilor", se arata in comunicatul emis de PSRM.

Articole din aceeasi categorie