28.06.2019
Seful misiunii diplomatice americane la Chisinau, despre coalitia dintre Blocul ACUM si PSRM: "E o coalitie interesanta in sensul ca avem un bloc axat pe orientarea din vest si un partid care vorbeste de legaturi strategice cu Rusia, SUA si UE"
Ambasadorul SUA la Chisinau vorbeste in cadrul emisiunii InPROfunzime din aceasta seara despre coalitia dintre blocul ACUM si PSRM.

Dereck J. Hogan, Ambasadorul SUA in Republica Moldova: "Aceasta coalitie si inteleger e o coalitie interesanta in sensul ca avem un bloc axat pe orientarea din vest si un partid care vorbeste de legaturi strategice cu Rusia, SUA si UE. Este un domeniu comun, timpul ne va arata, dar este pus accent comun pe incercarea de a asigura aceste reforme institutionale. E o claritate ca RM nu are pol extern care are mai multe vectore, un singur vector european, cred ca e o politica pe care trebuie sa o sustinem, RM trebue sa aiba relatii bune cu toti vecinii sai, alegerile locale sunt un test de stres in ceea ce priveste capacitatea coalitiei care lucreaza acum la nivel national si vor fi concurenti la nivel local, dar privind angajamentul pe care-l au, ei ar putea depasi cu usurinta alegerile locale din RM."

Blocul ACUM si PSRM au format o coalitie pe data de 7 iunie. Tot atunci s-a decis ca Maia Sandu va fi prim-ministrul RM, iar Zinaida Greceanii - presedintele Parlamentului.

Articole din aceeasi categorie