03.07.2019
„S-a pus sechestru pe mai multe imobile ale lui Plahotniuc, inclusiv pe sediile mai multor televiziuni, cum comentati?” Pavel Filip: „L-au pus in baza la ceva” - VIDEO
Mai multe proprietati ale lui Vlad Plahotniuc au fost sechestrate de oamenii legii intr-un dosar pentru coruptie, scrie Rise Moldova. Cei de la Centrul National Anticoruptie ne-au confirmat informatiile, dar nu ne-au oferit mai multe detalii. Intrebat despre aceasta, Pavel Filip a declarat ca trebuie sa se documanteze, pentru a oferi mai multe detalii.

Natalia Ursu-ghetu, reporter PRO TV:S-a vorbit ieri in presa ca s-a pus sechestru pe mai multe imobile ale domnului Plahotniuc, inclusiv pe sediile mai multor televiziuni, cum comentati?”

Pavel Filip, sef interimer al PD: „Nu pot veni cu un comentariu, in primul rand pentru ca nu m-am documentat, intr-al doilea rand eu cred ca cei care au pus sechestrele, l-au pus in baza la ceva si nu inseamna inca nimic grav atunci cand este aplicat un sechestru. De obicei, se practica cand exista o banuiala, se aplica sechestru ca in aceasta perioada sa nu poata fi instrainat bunul, dar odata dus pana la capat cu dosarul, se ia o decizie.”

La 10 zile dupa ce democratii au anuntat ca se retrag de la guvernare, iar fostul lider PD a plecat din tara, oamenii legii au sechestrat mai multe proprietati ale lui Vlad Plahotniuc. Printre acestea se numara hotelul de lux Nobil.

Alte bunuri care au intrat in vizorul oamenilor legii sunt amplasate practic in aceeasi curte. Este vorba de un apartament si cateva spatii comerciale, totul cu o suprafata de circa o mie de metri patrati. Sechestru a fost pus si pe studiourile in care activeaza posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 si Canal 3. Acestea au o suprafata de aproape opt mii de metri patrati si valoreaza circa 30 de milioane de lei. Responsabilii de la CNA ne-au spus ca sechestrul a fost aplicat in cadrul unei anchete privind delapidarea sistmului financiar-bancar, fara a oferi mai multe detalii. 

Articole din aceeasi categorie