14.06.2019
Prioritatile Guvernului Sandu. Cum va incepe activitatea noului guvern. Maia Sandu: "Pe fiecare domeniu avem prioritati. Ele deriva din pachetul de dezoligarhizare, trebuie sa intelegem exacat ce se intampla in fiecare sector, ca sa intelegem problemele care sunt"
Maia Sandu despre prioritatile noului guvern si primele actiuni care vor fi intreprinse.

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL RM: "Ele deriva din pachetul de dezoligarhizare: trebuie sa intelegem exacat ce se intampla in fiecare sector, ca sa intelegem probleme care sunt; restabilitrea finantarii din exterior; restabilirea finantarii din partea UE, sunt angajamente pe care trebuie sa le stabilim, cu banca mondiala, pentru o finantare temporara , ne clarificam cu toate organele de control...independenta justitiei

Justitia are o problema majora - organele de conducere, care sunt compuse din oameni controlati politic, Consiliul Suprem al Majistraturii, trebuie sa se intample o curatare, trebuie sa facem ordine, Curtea Suprema de justite, de la aceste institutii pornim.

Se va ajunge si la evaluarea judecatorilor si procurorilor chiar daca evident ca unele institutii depasesc compotenta guvernului, atunci cand am semnat acordul de pachet temporal, am facut angajament ambele parti.

Pe fiecare domeniu avem prioritati, in educatie trebuie sa imbunatatim asigurarea cu cadre, vom continua intr-o forma mai buna in domeniul educatiei, in domeniul sanatatii sa imbunatatim salarizarea si conditiile de lucru, masuri urgente pentru eliminarea schemelor de coruptie"

Articole din aceeasi categorie