02.07.2019
Presedintele Comisiei Electorale Centrale a demisionat. Alina Russu a luat aceasta decizie din cauza ultimelor modificari legislative privind modalitatea de demitere a membrilor CEC - VIDEO
Presedintele Comisiei Electorale Centrale a demisionat. Anuntul a fost facut chiar de Alina Russu, care a scris pe Facebook ca a luat aceasta decizie si din cauza ultimelor modificari legislative privind modalitatea de demitere a membrilor CEC.

Alina RUSSU, PRESEDINTELE CEC:“Imixtiunea in oricare din componentele procesului electoral este incompatibila cu dezvoltarea libera a democratiei.” , se arata in mesajul publicat de Alina Russu, pe pagina de Facebook a Comisiei Electorale Centrale. Russu se refera la modificarile legislative prin care membrii CEC vor putea fi revocati din functie fara sa existe o decizie a instantei de judecata si spune ca schimbarile ar reprezenta o imixtiune in procesul electoral. 

Rodica SARBU, PURTATOR DE CUVANT CEC: “ La moment activitatea CEC se desfasoara normal. Compentele ii revin vicepresedintele CEC, Rodica Ciubotaru.”

Cererea de demisie a fost expediata Parlamentului. Pe parcursul mandatului Alinei Russu la sefia CEC, institutia a fost acuzata ca ar fi favorizat PD-ul. Russu a fost numita in functie in iunie 2016. Acum patru zile si membrul CEC, Iurie Ciocan, a demisionat, spunand ca nu este de acord cu noile modificari ale legislatiei.

Articole din aceeasi categorie