08.06.2019
Presedintele Centrului de Resurse Juridice: „CC nu poate fi mai presus decat Constitutia RM. Actiunile noului legislativ sunt legale” - VIDEO
Curtea Constitutionala nu poate fi mai presus decat Constitutia Republicii Moldova. Asta a declarat ieri juristul Vladislav Gribincea la emisiunea “In Profunzime”, portivit caruia, Parlamentul trebuie dizolvat dupa un termen de trei luni si nu de 90 de zile, asa cum a stabilit Curtea Constitutionala. Totodata, Gribincea spune ca ca actiunile noului legislativ sunt legale.

Vladislav Gribincea, PRESEDINTELE CENTRULUI DE RESURSE JURIDICE: „Eu nu am vazut nicio norma incalcata astazi. Eu am mari intrebari fata de hotararile Curtii Constitutionale. CC a dat soslutia ieri seara spunand ca expira ieri termenul. De ce CC a asteptat pana seara ca sa spuna ca expira termenul? Asta trebuie de intrebat judecatorii CC. CC nu poate fi mai presus decat Constitutia RM. Eu nu am vazut in primul rand nicio hotarare, nimic oficial de la CC, am vazut decat cateva comunicate. Astazi CC a adoptat doua hotarari care au fost depuse ieri de care democrati si a iesit si a spus ca parlamentul nu mai poate fi constituit.”

Declaratiile vin in contextul tuturor evenimentelor de pe scena politica din tara. Parlamentul a fost constituit, iar Zinaida Greceanii a fost votata de 57 de deputati in functia de speaker. Ulterior, Maia Sandu a fost votata in functia de premier si a fost investit noul Guvern.

Curtea Constitutionala a venit cu unele comunecate de presa in care a declarat aceste hotarari ilegale si neconstitutionale.

Articole din aceeasi categorie