06.06.2019
PPDA a decis - va vota un presedinte al Parlamentului propus de PSRM. Andrei Nastase: "Cerem ca Igor Dodon sa semneze public un angajament pentru promulgarea imediata a legilor de dezoligarhizare, precum si desemnarea Maiei Sandu in functia de prim-ministru" - VIDEO
PPDA a decis. Andrei Nastase face declaratii dupa Consiliul Politic National al formatiunii.

Stirea se actualizeaza.

Andrei NASTASE, LIDER PPDA: "Tinand cont de situatia politica actuala, partidul a luat act de decizia PAS cu privire la asumarea unui guvern ACUM si votarea pachetului de dezoligarhizare, in urma votarii unui speaker propus de PSRM. PPDA a analizat decizia votarii unui speaker din partea PSRM pentru a oferi din nou un context politic favorabil pentru deblocare situatiei politice. Singurii deputati care au prezentat concret solutii pentru Moldova au fost deputatii ACUM, in timp ce functiile au fost subiectul PSRM, asa cum au facut si in cazul alegerilor prezidentiale.

Consiliul Politic National decide: PPDA va sustine adoptarea prin vot a pachetului antioligarhic si va insista la votarea acestuia la prima sedinta a Parlamentului, iar deputatii PSRM vor trebui sa semneze privind votarea acestui pachet de legi. PPDA cere ca presedintele sa semneze public un angajament pentru promulgarea imediata a legilor, precum si desemnarea Maiei Sandu in functia de prim ministru. PPDA a avut un candidat pentru aceasta functie, acel candidat eram eu."




Articole din aceeasi categorie