03.06.2019
Oficialii din UE, SUA si Rusia au ajuns la Chisinau. Hahn, Freden si Kozak urmeaza sa se intalneasca cu liderii partidelor care au acces in Parlament - VIDEO
Comisarul European pentru Vecinatate si Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Brad Freden, precum si vicepremierul rus Dmitri Kozak, reprezentantul special al liderului de la Kremlin pentru dezvoltarea relatiilor comerciale si economice cu Republica Moldova, au ajuns in aceasta dimineata la Chisinau.

Johannes Hahn s-a intalnit de dimineata cu liderii blocului ACUM.

Andrei NASTASE, LIDER PPDA: "Am avut o discutie in care am reiterat disponibilitatea si determinarea noastra de a face functional forul legislativ suprem. Am explicat cauzele blocajului legislativ. De asemenea am reconfirmat vointa politica a Blocului ACUM de a demara procesul de demafiotizarea a statului prin adoptarea pachetului de acte normative privind deoligarhizarea si asigurarea unei guvernari democratice si credibile in slujba cetateanului. Asa procedeaza o forta politica europeana."

Comisarul European pentru Vecinatate si Negocieri de Extindere a anuntat ca la ora 13:15 va iesi la declaratii de presa pe Aeroportul International Chisinau. Democratii si socialistii nu au anuntat daca s-au intalnit cu Johannes Hahn.

Brad Freden s-a intalnit astazi la ora 11:00, la Parlament, cu liderii blocului ACUM. Democratii si socialistii nu au anuntat daca urmeaza sa se intalneasca cu oficialul din SUA. Programul lui Brad Freden nu este facut public.

Dmitri Kozak, reprezentantul special al presedintelui Federatiei Ruse pentru dezvoltarea relatiilor comerciale si economice cu Republica Moldova, va sustine un briefing de presa la ora 15:10 impreuna cu seful statului, Igor Dodon. Evenimentul va avea loc la presedintie.

Despre vizita celor trei oficiali straini s-a aflat saptamana trecuta. Liderul PAS, Maia Sandu, a spus ca Johannes Hahn vine la invitatia blocului ACUM. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Iar Igor Dodon a anuntat despre vizita lui Dmitri Kozak.

Totusi, nu este clar de ce toti trei oficiali au decis sa vina in aceeasi zi la Chisinau. Analistii spun ca Johannes Hahn, Brad Freden si Dmitri Kozak vin la Chisinau pentru a negocia formarea unei coalitii. Informatie negata anterior de liderii ACUM, PD si PSRM.

Articole din aceeasi categorie