29.05.2019
Merkel avertizeaza asupra fortelor politice ”intunecate” tot mai puternice in Europa
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat intr-un interviu acordat jurnalistei Christiane Amanpour, ca „Germania mai are mult de lucrat pentru a face fata fortelor intunecate care devin tot mai populare printre cetateni”.

„In Germania au existat mereu (n.r. orientarile politice extremiste) avand in vedere contextul istoric, ceea ce inseamna ca trebuie sa fim extrem de vigilenti”, a declarat cancelarul Germaniei. Merkel a declarat, la o zi dupa alegerile europarlamentare, ca politicienii germani trebuie sa se confrunte “cu fantomele trecutului” si “trebuie sa le explice tinerilor cum istoria a influentat viitorul Germaniei si al altor tari.”

In ultimele zile, evreii germani au fost avertizati de un politician sa nu poarte semne distinctive in public, ca urmare a cresterii atacurilor antisemite. Referindu-se la aceasta situatie, Merkel a spus ca Germania “s-a confruntat mereu cu aceasta situatie, din nefericire”.

“Pana in prezent nu exista o singura sinagoga sau un centru de ingrijire pentru copiii evrei, nici o scoala pentru copiii evrei care sa nu fie pazita de politistii germani”, a adaugat ea.

Totodata, cancelarul Germaniei a aparat din nou decizia de a permite accesul a aproape 1 milion de refugiati in Germania, spunand ca cel mai bun mod de a gestiona imigratia in urma crizelor umanitare, precum cele din Siria si Irak, nu a fost sa ne ”inchidem”, ci sa fim mai “vigilenti pentru a se asigura ca refugiatii care fug din aceste tari sunt suficient de bine ingrijiti”.

In ceea ce priveste rezultatul alegerilor europarlamentare, Merkel a declarat ca a fost “multumita ca mai multi oameni au mers la vot fata decat la ultimele alegeri europene”, dar a recunoscut ca performanta Verzilor “are de-a face cu problemele de care oamenii sunt interesati, cum ar fi schimbarile climatice. „Asta este, de asemenea, pentru partidul meu, o provocare”.

Surprize in urma alegerilor europarlamentare

Conservatorii cancelarului Angela Merkel se mentin drept prima forta in Germania, cu o pierdere notabila de voturi si in contextul ascensiunii puternice a Verzilor, care ii depasesc pe social-democrati.

Aceste rezultate constitue un obstacol in calea coalitiei lui Merkel, alcatuita din Uniunea Crestin-Democrata (CDU) si Uniunea Socialist-Crestina din Bavaria (CSU), iar Partidul Social Democrat (SPD) partener, scade cu aproape douasprezece puncte fata de precedentul scrutin european.

Blocul CDU/CSU a mers cu liderul Partidului Popular European (PPE), bavarezul Manfred Weber, ca sef al listei comune si candidat la presedintia Comisiei Europene.

Sursă:
Lasa un comentariu
Articole din aceeasi categorie