18.06.2019
Maia Sandu s-a intalnit cu seful Delegatiei Uniunii Europene la Chisinau, Peter Michalko, dar si cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - FOTO
Prim-ministrul, Maia Sandu s-a intalnit ieri cu seful Delegatiei Uniunii Europene la Chisinau, Peter Michalko, dar si cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan. Despre asta, a scris pe pagina sa de Facebook.

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: "Am avut ieri prima intrevedere oficiala cu Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan. I-am multumit domnului Ambasador Hogan in numele tuturor cetatenilor pentru sprijinul constant si, mai ales, pentru sustinerea din ultimele zile a noului Guvern legitim si democratic investit.

Domnul Ambasador ne-a asigurat ca Statele Unite ale Americii vor conlucra indeaproape cu noul Guvern pentru consolidarea statului de drept si crearea unor institutii puternice care sa asigure un nivel de viata inalt pentru toti cetatenii Republicii Moldova. Parteneriatul strategic cu SUA este o prioritate a politicii externe moldovenesti".

"Tot ieri am avut prima intrevedere oficiala cu seful Delegatiei Uniunii Europene la Chisinau, Peter Michalko. I-am adresat multumiri domnului Michalko pentru ajutorul enorm oferit Republicii Moldova de Uniunea Europeana de-a lungul timpului. L-am asigurat pe domnul Michalko ca noul Guvern va indeplini prevederile din Acordul de Asociere cu UE si va respecta toate angajamentele cu privire la reforme si principiile stabilite in Acordul de Asociere.

Seful delegatiei Uniunii Europene ne-a dat asigurari ca Uniunea Europeana este gata sa redeschida discutiile cu privire la asistenta macrofinanciara, sa ofere suport financiar pentru proiecte de cooperare transfrontaliera si sa ne sustina cu expertiza internationala in vederea consolidarii institutiilor democratice".



Articole din aceeasi categorie