31.05.2019
Maia Sandu, despre vizita celor trei oficiali straini in tara noastra, Hahn, Kozak si Freden: "Comisarul european vine la invitatia noastra. In cazul oficialului american, a fost o vizita planificata de mai mult timp. Despre Kozak chiar nu pot sa spun nimic"
Maia Sandu a comentat vizita celor trei oficiali straini in tara noastra, Hahn, Kozak si Freden.

Maia SANDU, LIDERUL PAS: “Comisarul european vine la invitatia noastra. In timpul intalnirii i-am zis ca e bine sa vina in RM si sa vada lucrurile cu ochii lui. In cazul oficialului american, a fost o vizita planificata de mai mult timp.”

Lorena BOGZA: “Care este rolul acestor vizite? Vi s-a sugerat sa faceti coalitie cu PSRM?”

Maia SANDU, LIDERUL PAS: “Ni s-a spus ca este bine sa folosim toate metodele ca sa facem parte din guvernare. Nu este secret ca occidental considera ca Plahotniuc este marea problema in RM. Nu cred ca acesti oficiala sa impuna o coalitie sau alta.”

Lorena BOGZA: “Dar Kozak de ce vine?”

Maia SANDU, LIDERUL PAS: “Aici chiar nu pot sa spun. Pot sa prepun ca-l intereseaza ce se intampla in tara, inainte ca sa se dizolve parlamentul. Am primit o invitatie sa discutam cu el, dar nu am luat inca o decizie.”

Johannes Hahn, comisarul Uniunii Europene pentru politica de vecinatate si extindere, Dmitri Kozak, reprezentantul special al Presedintelui Federatiei Ruse pentru dezvoltarea relatiilor comerciale si economice cu Moldova si Brad Freden, directorul oficiului pentru afaceri din Europa de Est al Departamentului de Stat al SUA, sunt asteptati la Chisinau luni, 3 iunie.

Articole din aceeasi categorie