06.06.2019
Liderii blocului ACUM spun cum vad colaborarea dintre ei si PSRM, dupa ce ambele partide au decis sa cedeze functia de speaker socialistilor: „Proiectele de legi sunt pregatite. Socialistii ne-au spus ca le sprijina”
Liderii blocului ACUM sustin ca angajamentele pe care si le asuma ar putea sa-i coste, dar vor risca astfel incat de deblocheze situatia politica din tara. Cei doi sustin ca vor cere in continuare socialistilor sa le voteze pacetul de legi, iar pentru asta le-au cerut sa semneze si un document, care ar fi garant ca nu au cedat in zadar functia de speaker, iar legile pe care le vor inainta sa fie votate si promulgate de Igor Dodon.

Lorena Bogza: „Ati cerut un angajament public de la PSRM, ce valoare are acest angajament?”

Maia Sandu, LIDERA PAS: „Este o forma civilizata prin care noi incercam sa gasim un raspuns la acest subiect. Daca cineva are obrazul atat de gros ca sa semneze si ulterior sa incalce angajamentul, asta e, nu avem ce sa facem.”

Lorena Bogza: „Si dumneavoastra ati avut un angajament pe cate l-ati incalcat?”

Andrei Nastase, LIDER PPDA: „Am facut un fel de aranjament legal de deblocarea situatiei. Ne-am asumat un guvern ACUM, unde vedeti aceasta coalitie?”

Lorena Bogza: „Cum vedeti aceasta colaborare cu PSRM? Socialistii au si doi soli pentru a merge la PD sa discute oferta lor. Cum vedeti aceasta colaborare?”

Maia Sandu, LIDERA PAS: „Domnul Smirnov trebuie sa convoace sedinta, deci toata procedura, se voteaza legile, se voteaza guvernul.”

Andrei Nastase, LIDER PPDA: „Important este sa fie ales speaker-ul! Proiectele de legi sunt pregatite.”

Maia Sandu, LIDERA PAS: „Socialistii ne-au spus ca le sprijina.”

Andrei Nastase, LIDER PPDA: „L-as intreba pe domnul Smirnov, cine a decis ca Parlamentul sa nu se convoace 3 luni de zile. Nu s-a produs aceasta paralezie din pod, cine a luat aceasta decizie?”

Articole din aceeasi categorie