14.06.2019
Kovesi, procuror general al Republica Moldova. Maia Sandu: "Ar fi un scenariu minunat pentru noi!"
Liderul Partidului Actiune si Solidaritate, Maia Sandu, a declarat joi, intr-un interviu acordat Epoch Times Romania, ca desemnarea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror general ar fi "un scenariu minunat" pentru Republica Moldova, scrie presa romaneasca.

In contextul in care noua alianta de la Chisinau dintre blocul ACUM si socialistii lui Igor Dodon au decis sa modifice, in Parlament, legislatia astfel incat functia de procuror general sa poata fi ocupata si de persoane care nu au cetatenie moldoveana, reporterul Epoch Times a intrebat-o pe Maia Sandu cat de veridic este scenariul circulat in spatiul public potrivit caruia Laura Codruta Kovesi ar putea prelua functia, in cazul in care nu ar obtine sefia Parchetului European.

"Ar fi un scenariu minunat pentru noi. Nu stiu daca doamna Kovesi ar fi interesata de asta. Si noi, evident, ii uram sa reuseasca sa obtina jobul la Bruxelles in Uniunea Europeana. Dar tocmai de aceea am propus modificarea legii. Pentru ca vrem sa avem cei mai buni specialisti, oameni independenti de sistemul nostru care foarte mult timp a fost implicat in tot felul de scheme de coruptie", a replicat Maia Sandu.

Liderul PAS a opinat ca sunt si procurori independenti in Republica Moldova, doar ca ei nu au fost promovati.

„Au fost tinuti cumva departe de cazurile importante, dar e nevoie de experienta din afara, pentru ca noi trebuie sa ne miscam repede. Trebuie sa oferim oamenilor rezultate repede si in special pe subiectul ‘lupta impotriva coruptiei mari’. Ca sa fim credibili, ca sa le cerem tuturor sa ne schimbam pentru ca noi cu totii in societate trebuie sa ne schimbam. Coruptia este si la nivel mic, si la nivel mare. Dar ca sa fim credibili, sa le cerem oamenilor sa-si schimbe comportamentul trebuie sa aratam rezultate serioase in lupta noastra impotriva coruptiei mari, in special”, a declarat Maia Sandu.

Articole din aceeasi categorie