13.06.2019
Klaus Iohannis cere Uniunii Europene sa gaseasca o solutie pentru criza politica din Moldova. Intr-o scrisoare, presedintele roman spune ca este ingrijorat de situatia instabila de la Chisinau - VIDEO
Klaus Iohannis cere Uniunii Europene sa gaseasca o solutie pentru criza politica din Moldova. Intr-o scrisoare, presedintele roman spune ca este ingrijorat de situatia instabila de la Chisinau. Subiectul este discutat pe larg in presa internationala, in ultimele zile. Pentru Euronews, Maia Sandu a spus ca daca fostul regim ramane la putere, tara noastra va fi pierduta.

“ - In sfarsit, Moldova a format o coalitie temporara in acest weekend, printr-o alianta intre socialistii prorusi si proeuropeni. “  

Asa incepe un reportaj de aproape 4 minute, realizat de ”Euronews.” Jurnalistii au vorbit cu Maia Sandu, care a povestit intr-o interventie live despre situatia politica din tara noastra.

Maia SANDU, LIDERA PAS: “- Daca regimul ramane la putere, atunci Moldova va fi pierduta. Oamenii din Moldova pleaca, pentru ca nu vad un viitor in aceasta tara, unde guvernarea a fost capturata, unde institutiile de stat au fost capturate. ”

Noul guvern cere un transfer pasnic de putere, a mai spus Maia Sandu.  

Maia SANDU, LIDERA PAS: - Decizia Curtii Constitutionale este ilegala si noi ne-am adresat la Comisia de la Venetia, pentru a se expune la acest subiect. Juristii spun ca votul expus in Parlament este legal. ”

Intre timp, ieri, presedintele roman, Klaus Iohannis, a transmis o scrisoare catre presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in care spune ca este ingrijorat de evenimentele politice din Republica Moldova.

KLAUS IOHANNIS, PRESEDINTELE ROMANIEI: “Fac apel la dumneavoastră, în regim de urgență, pentru a identifica, împreună cu statele membre ale Uniunii Europene, acțiuni concrete pentru a pune capăt situației actuale printr-o soluție negociată în Republica Moldova, pe baza valorilor și principiilor Uniunii Europene.“ 

Articole din aceeasi categorie