03.07.2019
Igor Dodon i-a dat un ultimatum procurorului general. Daca nu va pleca in zece zile din functie, atunci guvernarea va modifica legea, astfel incat acesta sa fie demis - VIDEO
Igor Dodon i-a dat un ultimatum procurorului general. Daca nu va pleca in zece zile din functie, atunci guvernarea va modifica legea, astfel incat acesta sa fie demis, a declarat presedintele pentru cotidianul.md. In replica, Eduard Harujen spune ca nu intentioneaza sa-si paraseasca fotoliul.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Ori pleaca singur, ori modificam legea care ne-ar permite sa il demitem.”

Dodon vrea ca Harunjen sa plece cat mai curand din functie. In schimb, nu accepta ca un strain sa fie numit procuror general, asa cum si-a propus Maia Sandu. 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Daca noi pretindem la stat independent, noi nu putem promova la functii importante cetatenii altor state. “

Intr-un interviu pentru portalul cotidian.md, Dodon a vorbit despre schemele de coruptie din institutiile de stat, referindu-se si la privatizarea companiei AirMoldova. 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Foarte interesant cum s-au platit banii, marunti pentru aceasta intreprindere de stat. Se spune cash o persoana fizica scoate cash zeci de milioane. Ce spune BNM ca o persoana din ‘79 ia cash, pune pe alt cont si apoi le vinde.”

Si ia in calcul posibilitatea ca Aeroportul Chisinau sa revina in mainile statului, a precizat Dodon, fara sa explice, insa, cum s-ar putea intampla. 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:“Eu consider ca probabilitatea este foarte mare ca aeroportul sa revin in proprietatea exclusiva a statului. Acolo e concesiune. Ei nu au investit bani proprii, sau din miliard sau din acei 9 euro pentru pasageri.”

Presedintele a adaugat ca isi doreste ca parteneriatul cu Blocul ACUM sa tina toti patru ani, motiv pentru care acesta se gandeste sa mai incheie acorduri cu PAS-PPDA atat in privinta alegerilor locale, cat si in ceea ce tine de vectorul tarii. PSRM si ACUM au 61 de deputati in Parlament. Democratii, aflati pana de curand la guvernare au luat locul opozitiei, iar Partidul Sor lipseste de la sedinte.

Articole din aceeasi categorie