07.06.2019
Expertul Stefan Gligor: "In Consiliul Republican al PSRM, oamenii sunt obositi si santajati. Acestia s-au exprimat in favoarea coalitiei cu ACUM si Igor Dodon a incercat sa foloseasca toate instumentele ca sa saboteze aceasta alianta. Este o informatie, nu este o banuiala"
Stefan Gligor spune ca membrii Consiliului Republican al PSRM sunt obositi si santajati. Expertul afirma ca acestia s-au exprimat in favoarea coalitiei cu ACUM, iar Igor Dodon a incercat sa foloseasca toate instumentele ca sa saboteze aceasta alianta.

Stefan GLIGOR, EXPERT: "Blocul ACUM a pus la perete PSRM. Responsabilitatea pentru anticipatele pe care le vom avea este a lui Igor Dodon, indiferent de ce va spune el. Atat PAS si cat si DA au publicat un comunicat public a blocului ACUM cu privire la faptul ca ei sunt gata sa voteze speaker-ul din partea PSRM. Astfel, PSRM a fost pus la perete. In aceste conditii lor le era dificil sa declare ca fac, de fapt, o alianta cu PD, chiar daca au fost nevoiti sa spuna ca au fost la PD si au discutat oferta. Problema nu a fost in PD. PD a utilizat toate resursele ca PSRM sa mearga cu ei in coalitie. Problema a fost in Consiliul Republican al PSRM, oamenii sunt obositi si santajati, de sentimentul asta de frica care domina societatea. Si la Consiliul Republican situatia a fost complicata si oamenii s-au exprimat in favoarea coalitiei cu ACUM si Igor Dodon a incercat sa foloseasca toate instumentele ca sa saboteze aceasta alianta."

Lorena BOGZA: "Aveti informatii de la PSRM?"

Stefan GLIGOR, EXPERT: "In tara asta exista oameni de buna credinta si adecvati in toate formatiunile politice si nu ar fi corect din fata mea sa raspund la aceasta informatie. Pot sa spun ca este o informatie, nu este o banuiala. Si Federatia Rusa prin acel Kozak a avut o pozitie extrem de transanta." 

Lorena BOGZA: "La Consiliu si-au expus cumva nedorinta de a face coalitie cu PD? Nu vrei cu PD, de ce cu ACUM nu s-a facut aceasta alianta de scurta durata in care sa se curete niste lucruri si sa mergi in anticipate de pe pozitii mult mai bune."

Vitalie CALUGAREANU, ZIARIST: "Pentru ca Igor Dodon are angajamente serioase nu doar fata de Rusia, dar si fata de Vladimir Plahotniuc. Marea problema a acestor negocierilor nu a fost PSRM, dar Igor Dodon. Si anume aceste angajamente, frici ale lui Igor Dodon de a se descatusa si de a merge impotriva celui caruia i-a promis prin 2016, atunci cand PD cu toata masinaria sa l-a ajutat ca castige la presedintie. Si imediat dupa aceea, aceasta cardasie, despre care presa a vorbit, ca Igor Dodon joaca la aceeasi mana cu Vlad Plahotniuc, pe sistemul electoral, pe chestii economice pe care le-au impartit intre ei. In momentul in care lui Dodon i s-a cerut sa-i dea in gat lui Vlad Plahotniuc, Igor Dodon a refuzat."

Lorena BOGZA: "Cine a cerut asta? Moscova?"

Vitalie CALUGAREANU, ZIARIST: "Da. Probabil Moscova are motivele si interesele ei."

Articole din aceeasi categorie