11.06.2019
Dmitri Kozak a declarat ca federalizarea Republicii Moldova ar fi fost propusa de PD
Viceprim-ministrul rus, Dmitri Kozak i-a indemnat pe socialisti si pe Igor Dodon sa nu ia in considerare astfel de "propuneri secrete" din partea democratilor, scrie presa rusa.

Potrivit lui, problema solutionarii conflictului transnistrean, mai ales a federalizarii Moldovei nu a fost discutata cu nici un partid politic. Evident, in conditiile actuale, acest lucru este daunator si lipsit de sens, a spus vicepremierul. Federalizarea este "o idee a Partidului Democrat."

Dmitri Kozak a mai spus ca Vlad Plahoniuc a propus federalizarea, dar si o schimbare radicala a cursului de politica externa a Chisinaului cu o reorientare spre Moscova. Anterior, propunerile lui Plahotniuc au fost "categoric respinse" de PSRM.

Kozak considera ca criza din Moldova poate fi rezolvata prin desfasurarea alegerilor anticipate, iar asta necesita o modificare a sistemului electoral.

"Este evident ca criza poate fi depasita prin alegeri anticipate. Este de asemenea evident ca astfel de alegeri ar trebui sa se desfasoare pe o baza legislativa diferita, credibila pentru toate fortele politice a executivului. In acest sens, este necesara o coalitie temporara pentru a modifica sistemul electoral si un guvern capabil sa asigure existenta actuala a tarii si sa organizeze alegeri corecte si transparente ", a spus el.

Articole din aceeasi categorie