02.07.2019
Comisia de ancheta pentru investigarea fraudei bancare a obtinut raportul Kroll 2 - ZDG.MD
Reprezentantii companiei Kroll s-au aflat astazi, 2 iulie, intr-o vizita de lucru la Chisinau, in cadrul careia au avut intrevederi cu membrii Comisiei de ancheta cu privire la investigarea furtului miliardului. Informatia a fost confirmata pentru Ziarul de Garda de catre presedintele comisiei parlamentare, Alexandru Slusari, care ne-a comunicat si despre receptionarea raportului Kroll 2, scrie zdg.md

Alexandru Slusari a declarat ca membrii Comisiei de ancheta au primit copii ale raportului Kroll 2 in limba engleza, insa acesta nu contine si lista beneficiarilor, care se afla in posesia Procuraturii.

„Raportul a fost prezentat fara lista beneficiarilor. Pentru a o obtine este nevoie de consultari suplimentare, sa mai scriem o scrisoare suplimentare. E un pic de taraganare, dar miza noastra este lista beneficiarilor. Cred ca in scurt timp o vom obtine”, a precizat Alexandru Slusari.

Totodata, presedintele Comisiei parlamentare a mentionat ca reprezentantii Kroll au recomandat deputatilor sa nu faca public continutul raportului.

„Ne-au recomandat sa nu il publicam sub aspectul recuperarii banilor, dar noi am avut argumentele noastre. Sunt si niste solicitari de la procuratura de a nu publica raportul, dar si de la Banca Nationala”, sustine Slusari.

La intrevederea cu reprezentantii companiei Kroll au mai participat si membrii misiunii Fondului Monetar International, dar si guvernatorul Bancii Nationale, Octavian Armasu.

Comisia de ancheta urmeaza sa desfasoare maine o noua sedinta in cadrul careia vor fi audiati fostul ministru al Economiei in perioada 2010-2014, Valeriu Lazar, si fostul sef al Centrului National Anticoruptie, Viorel Chetraru.

Pana in prezent, raportul final al companiei Kroll nu a fost facut public, in pofida solicitarilor expuse de societatea civila si fostele partidele de opozitie, aflate acum la guvernare.

Articole din aceeasi categorie