05.06.2019
Ciocniri intre sustinatorii si criticii lui Trump, la Londra: „Carnaval al rezistentei”
A doua zi de vizita a presedintelui Donald Trump in Marea Britanie a fost marcata de proteste.

Cateva mii de oameni au iesit pe strazile din Londra, exprimandu-si nemultumirea fata de prezenta liderului american in Regat. Daca in prima zi, seful de la Casa Alba s-a distrat la un banchet, marti a fost o zi mai serioasa.

Donald Trump a fost mai tot timpul in prezenta premierului Theresa May, aflata pe picior de plecare de la Downing Street. Discutiile celor doi s-au concentrat asupra unui viitor acord comercial bilateral post-Brexit.

Nemultumiti ca tara le e vizitata de un lider pe care-l considera rasist si misogin, foarte multi oameni au umplut pana la refuz centrul Londrei. Protestatarii s-au adunat in Trafalgar Square pentru un „carnaval al rezistentei” fata de Trump. Demonstratia nu a fost lipsita de incidente.

Fortele de ordine au intervenit pentru a pune capat unui conflict izbucnit intre cativa sustinatori ai presedintelui american si cei care sunt revoltati pe sosirea sa in Regatul Unit.

Inarmati cu pancarte pe care au scris tot felul de urari la adresa lui Trump, protestatarii l-au ironizat si de aceasta data pe presedintele american. In fata Parlamentului britanic au lansat din nou celebrul balon in care seful de la Casa Alba este infatisat ca un bebelus in scutece.

„Acest balon a facut inconjurul lumii. Portestatri din toata lumea ne-au cerut acest balon cu Trump bebelus, asa ca balonul a facut inconjurul lumii sprijinind tot felul de demonstratii unde Trump era prezent.”

Departe de aceste proteste, Trump se intalnea cu premierul Theresa May. In timpul conferintei de presa comuna, presedintele american s-a hazardat sa sugereze ca exista premize ale unui acord major, dupa ce „Marea Britanie se descatuseaza de apartenenta la Uniunea Europeana”.

In cursul serii, Trump s-a intalnit in cu Liderul Partidului Brexitului Nigel Farage. Intrevederea a avut loc in spatele usilor inchise la resedinta ambasadorului Statelor Unite la Londra, acolo unde liderul Statelor Unite este cazat.

Articole din aceeasi categorie