21.06.2019
Ce spune Andrian Candu despre faptul ca PD au plecat in opozitie, imediat dupa ce sediul lor a fost vizitat de ambasadorul american
Vicepresedintele PD, Andrian Candu spune ca ambasadorul american a discutat la sediul democratilor cu deputatii despre criza politica din Moldova si ca intre ei a avut loc doar un schimb de opinii.

Lorena Bogza: „Ne amintim un mare miting al PD, si iata ca dupa cateva zile cand nimic nu prevestea, acest anunt al PD de a pleca in opozitie. Totusi acest lucru s-a intamplat. Intamplator sau nu, a avut loc imediat dupa ce la sediul PD a fost ambasadorul american. Ce a facut ambasadorul american acolo si ce pozitie a avut domnia sa?”

Andrian Candu, VICEPRESEDINTE PDM: „Eu doar va pot comunica ceea ce am inteles de la colegii mei, deoarece nu am fost in acea sedinta. Cunosc ca ambasadorul SUA a avut o discutie cu conducerea PD in care s-a discutat situatia creata si echipa PD a comunicat solutiile pe care le vede pentru depasirea crizei. Asta a fost discutia, un fel de schimb de opinii.”

Lorena Bogza: „A spus cumva ca e cazul ca PD sa faca acest transfer de putere pasnic? Sa accepte opozitia?”

Andrian Candu, VICEPRESEDINTE PDM: „PDM a spus-o permanent ca nu se tine de putere si faptul ca solutia pe care noi am vociferat-o sa se mearga la alegerile anticipate. Asta, de fapt, inseamna ca nu te tii nici de putere si nici nu vii cu forta la putere. In general, alternanta putere-opozitie, trebuie sa fie in mod pasnic, democratic si respectand legea.”

Lorena Bogza: „De ce asta nu s-a intamplat in 9 iunie?”

Andrian Candu, VICEPRESEDINTE PDM: „Daca legea, care este Constitutia, si deciziile CC care completeaza acest pachet constitutional spun ceva in privinta legalitatii sau ilegalitatii, noi ca oameni care consideram ca conspectul legii e mai presus de orice, ne racordam la aceasta cerinta si actionam ca atare. Noi nu ne tinem de putere si am demonstrat asta prin faptul ca am cerut acele alegeri anticipate.”

Articole din aceeasi categorie