21.06.2019
"Au existat anumite pericole. Inclusiv, acea tentativa de asasinat". Vicepresedintele PD despre pericolele in care a fost pus Vlad Plahotniuc
Vicepresedintele PD, Andrian Candu, a mentionat faptul ca au existat mai multe pericole si tentativa de asasinat asupra liderului PD. "Au fost interceptate telefoane, au fost gasite arme, au fost facute foarte multe proceduri. A existat o instanta de judecata si a existat o condamnare, iar asta este o tentativa”, spune Candu.

Lorena Bogza: „In ce moment domnul Plahotniuc si-a dat seama ca nu este in siguranta in RM?”

Andrian Candu, VICEPRESEDINTE PDM: „Nu e vorba doar de RM. E vorba in general de mai multe elemente, au fost chiar si tentative. E o perioada de un an si jumatate in care au existat anumite pericole. Inclusiv, acea tentativa de asasinat pe care o cunoasteti si a fost mediatizata.”

Lorena Bogza: „Care? Aceea desenata in nisip, cu oamenii aceia?”

Andrian Candu, VICEPRESEDINTE PDM: „Nu desenata in nisip, haideti sa fim seriosi. Am avut acces la anumite informatii in tara asta si va pot spune ca numai serviciile ucrainene jumatate de an au investigat, dupa care au implicat serviciile noastre din RM si la nivelul SIS-ului, si la nivelul procuraturii si sunt dovezi clare a acestor oameni care nu stau pur si simplu sa deseneze ceva. Au fost interceptate telefoane, au fost gasite arme, au fost facute foarte multe proceduri. A existat o instanta de judecata si a existat o condamnare, iar asta este o tentativa.”

Lorena Bogza: „Va rog sa ne spuneti mai multe despre acea tentativa de rapire?”

Andrian Candu, VICEPRESEDINTE PDM: „Nu va pot spune prea multe, decat sa va spun ca a existat asa ceva. Acest caz se investigheaza si cu regret nu va pot da mai multe detalii.”

Lorena Bogza: „De ce nu s-a anuntat atunci? De ce nu ne-ati spus si noua despre asta?”

Andrian Candu, VICEPRESEDINTE PDM: „Pentru ca se investigheaza nu in RM, se investigheaza peste hotare si acele servicii investigheaza in continuare. Cand va fi rezultatul, va fi facut public.”

Lorena Bogza: „De ce se atenteaza atat de mult la viata domnului Plahotniuc?”

Andrian Candu, VICEPRESEDINTE PDM: „Probabil au fost atinse interesele unora, multora, care aveau interese deosebite si la nivel de spalare de bani si la nivel de operatiuni secrete, si la nivel de penetrare si manipulare, si multe alte chestii cu urma a Federatiei Ruse.”

Cat despre dosarul pe care-l are liderul PD in Rusia in care este invinuit de spalare de bani, Andrian Candu spune ca este unul fictiv. Acesta s-a referit la inregistrarile care au fost facute publice de democrati in care apare Igor Dodon impreuna cu liderul PD, Vlad Plahotniuc. Acolo presedintele ii zice liderului PD ca daca acesta accepta federalizarea, atunci autoritatile ruse i-ar aranja dosarul. Candu spune ca asta este o dovada a faptului ca dosarul pornit pe numele lui Plahotniuc este unul fals. 

„Cum adica aranjezi dosarul? Ce fel de justitie, ce fel de dosar ca poti sa-l aranjezi asa din punct de vedere politic. Este un dosar penal artificial facut, ca un instrument de presiune ” a adaugat Candu.

Totodata acesta face referire si la pozitia Interpol fata de acest dosar, care ar fi spus ca „este unul de intimidare politica.”

Fostul presedinte al parlamentului a declarat ca in curand Vlad Plahotniuc va reveni in Republica Moldova.

Articole din aceeasi categorie