18.06.2019
Andrei Nastase: "Plahotniuc si Sor nu ar fi parasit tara. La aeroportul din Chisinau s-a creat un coridor pentru banditi, pe unde de multe ori au trecut Plahotniuc si Sor, au trecut cu bani"
Andrei Nastase spune ca Vlad Plahotniuc si Ilan Sor nu ar fi parasit tara, asa cum s-a vehiculat anterior in presa. Ministrul Afacerilor Interne spune ca cunoaste despre faptul ca la aeroportul din Chisinau "s-a creat un coridor pentru banditi."

Andrei NASTASE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: "Am depus un denunt la Procuratura Generala prin care am denuntat aceasta tentativa de uzurpare a puterii in stat si am cerut procurorului sa initieze o cauza penala, care ar conduce la tragerea la raspundere a tuturor celor implicati in aceasta tentativa de uzurpare a puterii in stat.

Am cerut ca Procurorul General sa ceara de urgenta ridicarea de urgenta a imunitatii a numitului Vladimir Plahotniuc. Anume individul cu multiple cetatenii, inclusiv cetatenia Rusiei, a stat la baza uzurparii puterii in stat. Vreau sa profit de faptul ca sunt aici si sa anunt societatea ca tara noastra nu poate sa traiasca din speculatii.

Noi nu mai avem dreptul sa traim din informatii false. Se incearca manipularea opiniei publice. Potrivit datelor de care dispune MAI, Vlad Plahotniuc si Ilan Sor, nu ar fi parasit RM.

Facem acum demersuri necesare pentru colegii din Ucraina, care urmeaza sa afle daca Plahotniuc si Sor au plecat prin acel coridor, prin regiunea Transnistreana, acolo unde RM nu a reusit sa stabileasca niste mecaniste puternice de control.

Mai exista inca o dimesiune prin care au putut sa plece cei doi si anume, de-a lungul timpului la Aeroportul International Chisinau s-a creat un coridor pentru banditi, pe unde de multe ori au trecut Plahotniuc si Sor.

Au trecut cu bani, dar despre asta voi vorbi mai tarziu. Fac apel catre institutiile statului sa trimita de urgenta actele judecatoresti prin care lui Sor i s-au aplicat interdictiile de parasire a tarii."

Articole din aceeasi categorie