28.06.2019
Andrei Nastase explica de ce a votat in cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei pentru revenirea Rusiei
Vicepremierul, ministrul de interne, Andrei Nastase, spune ca la moment cauta solutii pentru imbunatatirea situatiei salariale a celor peste 15 mii de politisti din sistem. Declaratia a fost facuta la emisiunea „Moldova in direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Politistii au fost declarati prin lege functionari cu statut special, dar cand este vorba despre salarii – nimic. De ce? Pentru ca sunt multi si e nevoie de multi bani?”, a mentionat ministrul.

Potrivit lui, anterior, capeteniile din Politie primeau mii de euro in plic.

„Pentru ei s-au gasit bani, iata pentru mai bine de 15 mii de politisti – nu s-au gasit bani. Caut resurse, caut solutii pentru ca acesti oameni sa simta intr-o buna zi ca nu sunt niste oameni uitati si lasati la voia intamplarii, lasati sa-si caute de-o bucata de paine cum s-o nimeri”, noteaza politicianul.

Despre dosarul deschis pe numele activistului Gheorghe Petic, ministrul spune ca spera sa fie eliberat la primele sedinte de judecata, care din motive „dubioase” au fost stabilite la o data mai indepartata decat au cerut-o avocatii acestuia.

„Un lucru ingrijorator. M-as bucura, daca toti judecatorii din sistem ar intelege ca arbitrariul si ilegalitatea ar trebui sa dispara din justitie”, a mentionat Andrei Nastase.

Totodata, politicianul a explicat de ce a votat in cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei pentru revenirea Rusiei. Potrivit lui, a facut acest lucru pentru a o responsabiliza.

„Aceasta rezolutie este una care responsabilizeaza Rusia, aceasta rezolutie este parte a dialogului si face parte din responsabilitatile pe care le au statele membre ale Consiliului Europei in conditiile in care vor derapa sau vor devia de la regulile acestor institutii europene”, a mentionat ministrul

De asemenea, Andrei Nastase afirma ca s-a gandit la oamenii care traiesc in regiunea transnistreana si la drepturile omului atunci cand si-a dat votul pentru revenirea Rusiei la APCE.

„M-am gandit ce s-ar intampla cu cetatenii care traiesc in regiunea transnistreana si care din cand in cand ajung sa se adreseze la CtEDO, drepturile lor n-ar mai fi aparate pentru ca n-ar raspunde nimeni”, spune Andrei Nastase. Potrivit lui, acest vot al lui a fost pentru dialog, pentru solutionarea problemelor Republicii Moldova in mod pasnic.

De asemenea, Andrei Nastase a mentionat ca in viitorul apropiat va efectua vizite in Romania si Ucraina. Cea din Romania este stabilita pentru data de 2 iulie.

Articole din aceeasi categorie