28.06.2019
Ministrul Economiei, despre faptul ca in capitala ar putea sa nu se mai construiasca blocuri locative noi: "Sunt impotriva maratoriului, dar nu vom permite constructorilor sa-si faca de cap si sa incalce legislatia. S-a incalcat legea, penalitate" - VIDEO
Ministrul Economiei si Infrastructurii, Vadim Branzan, a spus ca este impotriva moratoriului, dar nu va permite constructorilor sa incalce legislatia. Cei care vor admite ilegalitati, vor fi penalizati.

Vadim BRANZAN, MINISTRUL ECONOMIEI SI INFRASTRUCTURII: "Referitor la moratoriu pentru constructii, personal eu sunt impotriva, dar totodata sunt pentru respectarea legii ceea ce tine de cod constructiei. Cu totii stim ce se intampla in Chisinau si nu numai.

Se construiesc cladiri multietajate, cand au permis pentru a construi patru etaje, dar construiesc 6,7,8. In primul rand este o incalcare de lege, in al doilea rand pune in pericol vietile oamenilor si multe alte lucruri care se intampla. Noi acum pregatim un proiect de lege prin care vrem sa instituim anumite controale specializate.

Anume pentru a identifica cladirile care au fost multietajate. Asta va fi unicul scop al acestui control, de a identifica anumiti parametri care au fost incalcati si pentru a remedia situatia. Eu sunt impotriva moratoriului.

Cred ca va avea un impact negativ asupra economiei, daca sa ne uitam la cresterea PIB-ului din 2018. Al doilea component care a adus la crestere, cu 4,8% este sectorul constructiilor. Moratoriul va distruge. Nu putem sa facem acest lucru.

Dar totodata trebuie sa fim foarte clari ca noi nu vom permite incalcarea legislatiei. Nu vom permite ca constructorii sa-si faca de cap si sa incalce legislatia. Vom veni cu penalitati. S-a incalcat legea, penalitate".

Articole din aceeasi categorie